Between Тhe Devil Аnd Тhe Deep Blue Sea


Between Тhe Devil Аnd Тhe Deep Blue Sea

5621

Любителите на джаза в Бургас ще имат възможност да се насладят на музиката на Ангел Заберски трио (Ангел Заберски - пиано, Стоян Янкулов-Стунджи - ударни и Борис Таслев - контрабас).

Концертът им Between Тhe Devil And The Deep Blue Sea ("Между дявола и дълбокото синьо море) на 1 август е част от проекта "Jazz в музея" на сдружение "Кауза Култура", чийто партньор в Бургас е Регионалният исторически музей, съобщиха от общината.

За място на тази необичайна музикална вечер е избрано най-уютното зелено кътче насред центъра на града  – дворът на Етнографския музей (улица "Славянска" 69). Концертът с начален час 19.30 ще е благотворителен с вход свободен, а ценителите на джаза могат могат да допринесат за благородната кауза.

Проектът "Джаз в музея" включва 12 изяви в цялата страна. Всяка от тях е на различни изпълнители и съдържа както световноизвестни произведения, така и авторски пиеси от съвременни български композитори. Целта на събитието е да представи на меломаните в утвърдените джаз центрове като Бургас, Русе, Варна, Стара Загора, София нов или различен прочит на "класически" джазови произведения и да привлече почитатели от градове, в които джаз концертите не са често събитие.

"Съдържанието и изпълнителите на всеки концерт са различни, което би позволило една и съща публика да "следва" концертите в различните градове и би създало устойчив интерес към цикъла" - споделя Вероника Азарова, автор на проекта и председател на сдружение "Кауза Култура", цитирана от Gramofona.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички