Почина Асен Гаргов


Почина Асен Гаргов

5214

Популярният певец и композитор Асен Гаргов почина на 68-годишна възраст в нощта срещу 7 август - 14 дне след 68-ия си рожден ден.
От доста време той страдаше от рак на стомаха и няколко пъти пътува за лечение в чужбина. Въпреки грижите на лекарите обаче загуби битката. Гаргов се изолира от светския живот в софийскoто село Габра в последните години, припомнят от неговото обкръжение. "Жена му ми се обади, че е починал, не искам да коментирам нищо", каза разстроена Богдана Карадочева, цитирана от "24 часа". Двете са близки приятелки от години.  

Асен Гаргов е роден на 24 юли 1949. Като малък дълго свири на цигулка. После родителите му заминават за Чили, където учи китара в една от най-известните музикални школи. Кариерата му започва във вокален квинтет Студио В, където е поканен за солист от покойния Вили Казасян в началото на седемдесетте години на миналия век.

От 1975 до 1991 споделяше живота и кариерата си с примата на родната естрада Лили Иванова, с която придобиха международна слава. Той е автор на някои от най-големите ѝ хитове, сред които и "Детелини". След скандали обаче тандемът се разделя.

Като самостоятелен певец Гаргов е известен с песента "Развод ми дай", добила популярност след промените през 1989.

Музикантът, наричан от приятелите си Гари, работи активно и с Маргарита Хранова, с която имат и два дуета - "Забрави за мен" и "Нека бъде така", включени в албума "Марги и приятели". "Забрави за мен" спечели първа награда на фестивала "Златният Орфей" през 1996.

Поклон пред паметта му!

Снимка: Булфото

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички