Лазарската роза разцъфва в ефира на програма Хоризонт


Лазарската роза разцъфва в ефира на програма Хоризонт

4571

"На 1 февруари 2010 ни се роди син, когото нарекохме Саша. Две седмици по-късно подарих на майка му Влада букет от рози по повод Деня на влюбените - деня на Свети Валентин. Повечето рози повяхнаха и умряха, но една остана, едва напъпила. Влада се грижеше за нея, подхранваше я, придумваше я да се върне към живота. Подобно на Лазар, тази роза възкръсна от мъртвите и разцъфтя един ден, и точно нея може да я видите на обложката на албума.

Ние Ви представяме цикъл от песни, създадени преди векове, но изпълнени по доста различен начин. Аз имам сефарадски корени, за които научих сравнително късно – когато се срещнах с мои роднини в щата Ню Мексико – и проследих тяхното начало в Андалусия, Испания. Там открих музика, която ме заплени със съчетанието на тембри в крос-културен стил, точно този стил, в който работя (вероятно подсъзнателно?) повече от 25 години. В знак на почит към сефарадската диаспора подготвихме проект с отчитане на съвременните реалности, защото живеем в технологично ускорен свят, в който крос-културните заемки се реализират много по-бързо, отколкото по времето, когато тези песни са се появили. Събрахме се заедно представители на Америка, България, Испания и Индия за да съчетаем и обединим своя разнообразен опит като градивен отговор на красотата, родена много отдавна и далеч".

Ето така Chris Rael, създател и ръководител на глобалния оркестър (Globestra) Chuch Of Betty, ни въвежда в своя проект със сефарадска музика, в който дейно участие взема и българската певица Влада Томова.

Албумът "The Lazarus Rose", или "Лазарската роза", ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" на БНР, в събота, 19 август, след новините от 18.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички