Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Поли Паскова и Епизод ще пеят на Общобългарския събор в Украйна

12.09.2017   MySound.bg
Поли Паскова
Фолклорната звезда Поли Паскова и най-родолюбивата рок банда - Епизод, ще бъдат изненадата в програмата на Общобългарския събор, който ще се състои край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украйна, с. Малая Перещепина, на 16 и 17 септември.
 
Събитието, подкрепено от Държавната агенция за Българите в чужбина, ще бъде представено от председателя на комитета Румен Спасов и заместник-председателите Делян Дамяновски - председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България, Симеон Симеонов - председател на Отечествения съюз, Ивелин Михайлов от фондация "Въздигане", подкрепил и паметника на Алцек в Италия,  депутатът Красимир Богданов и журналистката и PR Патриция Кирилова, председател на сдружение за опазване на културно-историческото наследство - Велика Болгариа.
 
"Искаме да направим гроба на кан Кубрат свещено място за всеки един българин и всеки българин поне веднъж в живота си да отиде и да се поклони там", категоричен е Делян Дамяновски, зам.-председател на Международния организационен комитет и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България. Всеки българин, който присъства на събора, да получи свидетелство за поклонничество.
 
"Днес ние се нуждаем от обединителен фактор, който да ни сплоти и да помним, че ние сме една от най-старите и най-древните народности и държави в Европа. Съборът "Към завета на Кубрат" може да се превърне в такъв фактор", заяви Симеон Симеонов, председател на Отечествения съюз.
 
Съборът ще тече  два дни, с богата фолклорна и артистична програма. Очакват се българи от цял свят, както и наши преселници в Украйна и Молдова, т.нар. Бесарабски и Таврийски българи, чуваши, волжки и други българи да присъстват на събора.
 
Председателят на фондация "Въздигане" - Ивелин Михайлов, подпомогнал и паметника на Алцек в Италия, се ангажира до една година паметникът на Кубрат и синовете му да бъде изграден в Мемориалния комплекс.
 
Най-добрият български боксьор и претендент за световната титла - Кубрат Пулев, е лице на събора.
 
Изследователят на български руни и древна писменост Мила Салахи вече разчете символите от пръстените на Кубрат, които показват доста неизвестни факти за него и синовете му, както и царската му титла, заедно с ролята му за християнизирането на Стара Велика България
 
Повече информация:
 


1170
100%
 

Май ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031