Funcity + приключи с много награди и добро настроение


Funcity + приключи с много награди и добро настроение

4758

Приключи най-големият младежки фестивал в България - Funcity +, който е едно от най-мащабните събития на инициативата "Варна – Европейска младежка столица" 2017.

Както MySound.bg писа, събитието се състоя от 30 август до 3 септември. Пет дни, няколко сцени и много музика, спорт, игри и състезания забавляваха младите хора на пристанището. Едни от най-добрите танцьори, хореографи и диджеи от Чехия, Словения и Румъния проведоха своите уъркшопове и откроиха най-добрите танцьори сред посетителите.

"Голямото рок междучасие" организира своя регионален кръг, който ще бъде излъчен в предаването на БНТ, а Миленита, Miry, Paraplanner, DRS, Нокаут, Skiller, Pe4enkata и много други се постараха да вдигнат градуса на във фестивалната зона. В стрийтбол турнира участваха състезатели от много градове, включително и два румънски отбора. Победителите от всички категории получиха награди и медали, а голямата парична награда отиде за отбора Show Time в категорията над 18 г.

На Dance Arena-та беше горещо през цялото време заради особено атрактивните състезания по танци и бийтбокс. Най-добрият танцьор на фестивала се оказа дама – Искра Даскалова (Shibumi), която получава възможността да участва в едно от най-големите танцови събития в Европа - Battle Оf Тhe Вest (Гърция). Бийтбокс надпреварата бе спечелена от BassBro и това го изпраща на второто по сила състезание по бийтбокс в света - Grand Beatbox Battle в Швейцария.

Манга и аниме събитията също събраха многобройна публика, особено косплей конкурсът, чийто победител Ангел Николов (София) получава за награда възможността да участва в косплей състезанието на Cyprus Comic Con 2018. Едно от състезанията, предизвикало голям интерес сред младите хора, бе ФИФА шампионатът на Funcity +. Победителят Явор Николов отива директно на финала на Шампионската лига – награда, осигурена от фестивала и община Варна.

Парти бусът, който се превърна в подвижна диджейска платформа, намери много фенове в целия град, а разнообразните работилници и уроци развиха въображението и на малките, и на големите посетители на инициативата.

Благодарим на всички присъстващи, че изпратихме заедно лятото и създадохме незабравими спомени, подчертаха организаторите на събитието, осъществено с подкрепата на община Варна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички