Marillion е прогресив рок група №1 на Великобритания 2017


Marillion е прогресив рок група №1 на Великобритания 2017

5232

Броени дни преди дългоочаквания концерт в пловдивския античен театър, музикантите от Marillion спечелиха суперпрестижната награда "Прогресив група №1 на Великобритания", известиха от "Тангра Мега Рок", позовавайки се на teamrock.com.

Както е известно, британците са поредните суперзвезди, които меломани не само от Пловдив, но и от цял свят, ще могат да видят на хилядолетната сцена в античния  театър като част от фестивала Sounds Оf Тhe Ages 2017. Ветераните ще забият на 24 септември за десерт на  панорамния форум, след изявите на южноамериканския магьосник на кийбордите Манфред Мен и неговия Ърт Бенд, а и на канадския метъл идол Девин Таунзънд. Това ще е втора визита у нас на групата, създадена в Ейлсбъри, Бъкингамшър, през 1979-та година, след нейното запомнящо се мултимедийно шоу в столичния Зимен дворец на спорта през юни 2009. "Тангра Мега Рок" организира Sounds Of The Ages за седма поредна година.

Последни билети за концерта - в мрежата на Eventim.bg.

На церемонията в лондонската зала Underglobe, Стив Хогарт и Ко. бяха аплодирани от елита на световната прог рок сцена. Наградата за най-добра небританска прогресив група получиха отново Opeth, за прог албум на годината бе определен "The Optimist" на Anathema, най-добър клип - King Crimson заради с видеото на кавъра на Дeйвид Боуи "Heroes", а за "Прогресив бог" бе определен барабанистът Карл Палмър.

5-членната формация е в непроменен състав от 1988-ма година, когато фронтменът Дерек УилямДик, по-известен като Фиш, бе заменен зад микрофона от Стив Хогарт. Освен него, в Пловдив очакваме и Стив Родъри (китари), Марк Кели (клавишни), Пийт Треуавас (бас, бекинг) и Йън Моузли (барабани). 2017-а е очертава като най-успешната в историята на Мерилиън, след като всички билети за концерта в Royal Albert Hall в Лондон свършиха по-малко от 20 минути след пускането им в продажба. В момента интересът към бандата на Острова е по-засилен от всякога заради актуалния ѝ студиен албум F E A R, дебютирал директно под No.4 в официалната класация на Великобритания. Това е най-доброто постижение за групата след "Clutching At Straws" преди цели три десетилетия.

"Надявам се хората да отделят време да се вслушат в този диск, ние вложихме много усилия в него и има отделни моменти, които ще чуете за първи път в наши композиции. Трябва да го преслушате няколко пъти, поне четири, преди да започнете да забелязвате тези моменти", казва  пианистът Марк Кели.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички