Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Когато промяната носи единствено позитиви, или просто Arch Enemy


Когато промяната носи единствено позитиви, или просто Arch Enemy

4619

Промяната, макар и понякога плашеща, е хубаво нещо.

В това се увериха около 1 000 зрители в столичната зала "Универсиада" по време на концерта на Arch Enemy. Изявата на шведската мелодет банда бе в подкрепа на новия ѝ албум "Will Тo Power". Освен песни от него, публиката имаше удоволствието да чуе и много от класическите песни на петорката. Но по ред на номерата:

Първи на сцената около 20 часа излязоха украинските метъли Jinjer. Предвождани от вокалистката Tatiana Shmailyuk, те изнесоха изключителено силен, но на моменти еднообразен 45-минутен сет. В него бяха застъпени както по-известни песни като "Just Another" и "Words Оf Wisdom", така и парчета от актуалния албум на бандата, сред които "Pisces", което изважда на преден план певческия талант на вокалистката Tatiana Shmailyuk.

След около 30 минути пауза дойде време и за основното събитие на вечерта – второто гостуване на Arch Enemy в София (след 2014 г.) с вокалист Alissa White-Gluz и бившия китарист на Nevermore Jeff Loomis като член на групата. Новият диск "Will Тo Power" - втори и за двамата, прави лек завой от традиционното звучене на бандата, за да може да се възползва по-добре от силните им страни. Особено осезаемо е наличието на чисти вокали – промяна, която позволява на Alissa White-Gluz да смесва стила си на пеене.

Продължилият около час и половина сет започна с бързата "The World Оf Yours" – част от актуалния проект на групата. Именно в рамките на тази откриваща песен се усетиха част от - за радост, малкото проблеми със звука, които като цяло не развалиха крайното усещане и преживяване. Актуалното издание беше представено с още няколко песни – "The Race", чийто текст е написан от Alissa White-Gluz и силно отразява мирогледа ѝ, "Blood In The Water" и по-мелодичната и нетолкова динамична "The Eagle Flies Alone", която определено звучеше по-добре в рамките на живото изпълнение.  Излезлият през 2014 г. албум "War Eternal" също беше застъпен в репертоара на петорката с  няколко изпълнения, сред които едноименното, "As Тhe Pages Burn" и "You Will Know My Name". Не липсваха и класики от времето на вокалистката Angela Gossow -  "Ravenous", "My Apocalypse" и "Nemesis", с която шведите закриха гига си.

Едно нещо правеше силно впечатление почти през цялото време – музикантите видимо се забавляваха да свирят пред пламенната публика, която почти беше напълнила залата. Между дивите подкскоци по сцената, кипящата от енергия Alissa White-Gluz си играеше с поставката на микрофона, а накрая дори започна да го подхвърля. Басистът Sharlee D'Angelo надъхваше публиката през няколко минути, Michael Amott се усмихваше изпод буйната си черна коса, а Jeff Loomis за пореден път доказа защо с право е считан за един от най-талантливите китаристи на своето време. Топлите чувства бяха засвидетелствани и от Twitter акаунта на групата, в която се появи снимка от "Универсиада" с надпис, оцветен в бяло, зелено и червено: "Невероятен концерт! Невероятни фенове! Ние обичаме България".
 
Категорично: концертът на Arch Enemy се превърна в едно от събитията на иначе доста постния откъм метъл концерти календар за изтичащата 2017 година.

Също така шоуто не остави съмнение у никого, че петорката е в невероятна форма, последните промени в състава ѝ са положителни и че за нея единствено небето е граница.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички