Виолетов генерал възкръсва с първи концерт от 23 години


Виолетов генерал възкръсва с първи концерт от 23 години

5049

Продължавайки темата за ъндърграунда и края на прехода през тийнейджърските години в изложбата на Боряна Венциславова "Ние сме част от колекция", разположена във Водната кула, култовата група Виолетов генерал - една от водещите авангардни формации от ню уейв вълната, ще се събере на обща сцена за първи път от 23 години.

Това ще се случи на 30 септември в двора на Водната кула, където в момента е и изложбата. Ще се насладим на емблематичните парчета от едно време, ще чуем и някои нови.

Тъй като събитието съпътства "Ние сме част от колекция", е със свободен достъп. Преди концерта в 18.30 ч. ще има кураторска разходка, съпроводена с разговор с авторката. Заповядайте във Водната кула да чуете за изложбата и духа на края на 80-те през очите на един тийнейджър, след което заедно да се насладим на концерта в двора, приканиха организаторите.

Виолетов генерал е създадена през 1989 година, в нея членуват Емил Вълев (вокал) и Евгени Генчев-Джули. Подобно на Нова генерация, саундът на формацията е меланхоличен дарк ню уейв. Същевременно проектът се различава от тях със сълно присъствие на пост пънк и индъстриъл елементи. Виолетов генерал са активни в периода 1989-1994. Само за 5 години имат над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия, Австрия и други страни. Издават 3 албума и една сборна компилация.

След концерта ще има афтърпарти в музикалната компания на Джули от Виолетов генерал, което ще се състои в Gaba Bar на улица "6-и септември"

Важно: по време на концерта ще бъде използвана блиц светлина, поради което събитието не се препоръчва за чувствителни хора и хора с епилепсия, уточняват музикантите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички