Почина Том Пети


Почина Том Пети

4522

Знаменитият американски певец, композитор, мултиинструменталист и музикален продуцент Том Пети (Tom Petty) почина от масивен инфаркт дни преди да навърши 67 години, съобщиха световните агенции.

Новината за смъртта му се появи в социалните мрежи преждевременно, след като в понеделник сутрин (местно време), Пeти е открит в безсъзнание и без сърдечна дейност в дома му в Малибу. Впоследствие тъжната вест бе потвърдена от семейството на покойния и от неговия мениджър.

Томас Пети, както е неговото име, е бил откаран в спешното отделение на болницата в Санта Моника, където е бил поставен на животоподдържащи системи. На по-късен етап, заради липсата на мозъчна активност, те са били изключени. Точният час на смъртта е 6.40 (БГ време) във вторник, пояснява BBC. Край леглото му са били членове на фамилията, приятели и колеги от групата.

"Това е шокираща новина. Том беше страхотен музикант - пълен със светлина. Страхотен приятел - никога няма да го забравя", казва Боб Дилън.

Том посвещава целия си живот на музиката. Той напуска училище на 17 години, за да преследва мечтата си да пее и да свири на различни инструменти. Славата си получава благодарение на бандата Tom Petty Аnd The Heartbreakers, както и на британско-американската група Traveling Wilburys, основана в края на 80-те години, в която се подвизава заедно с легендите Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин от Electric Light Orchestra. Издава три солови албума между 1989 и 2006 година. Mudcrutch e неговият първи бенд, с който се разписа в последния си албум - "Mudcrutch 2" (2016).

Том Пети, чиито издания са продадени в над 80 милиона копия, бе въведен в Залата на славата на рок-ен-рола през 2002.

Сред най-големите му хитове са "American Girl", "Breakdown", "Free Fallin", "Learning To Fly", "I Won't Back Down", "Runnin' Down А Dream", "Refugee" и "I Need Тo Know".

Снимка: BBC

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички