Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Траш култът Necronomicon се възвисява в Live & Loud


Траш култът Necronomicon се възвисява в Live & Loud

4996

Германските ветерани на траша Necronomicon ще забият в столичния клуб Live & Loud на 7 октомври, събота.

Съпорт на хедлайнърите ще окажат канадската банда Dark Ministry и мелодичните пауър метъл симфоници Caterina Nix от Чили, които биха допаднали на почитателите на After Forever, Edguy и Within Temptation.

Треснята е обявена с начален час 20.00, вход 20 лв. на място.

Един епизод, който несъмнено ще остане в летописите на траш метъла, се развива в Германия през август 1984-та г., когато четирима млади мъже – Фреди, Ларс Хонек, Юрген Велтин (Йоги) и Аксел, решават да създадат групата, предопределена да се превърне в култовата Necronomicon. Долавяйки градския характер и пънк корените, които правят формацията толкова оригинална, и феновете и медиите приеха еднакво ентусиазирано дебютния албум "Necronomicon", който привлече вниманието на траш метъл сцената и не само спечели похвали за музикантите, но и създаде солидните основи на фенска маса, която през годините им остана вярна.

Вторият албум на германците - "Apocalyptic Nightmare", беше издаден през 1987-а г., а интересът към групата продължаваше стремглаво да расте, като Южна Америка, Източна Европа, Скандинавия и Русия се утвърдиха като нейни крепости. Синглите "Magic Forest", "Dark Land" и "Possessed Вy Evil" се превърнаха в траш метъл класики и придобиха култов статут, припомнят организаторите. Следващият проект беше легендарният "Escalation", който се изкачи до Топ 30 в гръцките рок класации, но бъдещето поднесе на музикантите плаване в бурно море. Липсата на подкрепа от страна на Gama Records и непоследователността в действията на издателя причиниха много проблеми и групата бе принудена да води дълго и скъпо съдебно дело, за да си възвърне правата върху собственото име. На всичкото отгоре се наложи част от създателите - Йоги, Лала и Аксел, да я напуснат или по лични, или по здравословни причини. Единственият оригинален член остана Фреди, който превърна Necronomicon в смисъл на живота си и своя страст.

През 1993-та г. излезе "Screams", но музикантите получиха поредния тежък удар – този път изгубиха всичката си техника при пожар, в който репетиционната им изгоря до основи. Ситуацията допълнително се влоши, когато малко след издаването на албума новият лейбъл на състава изчезна и групата отново остана излъгана. Все пак решителността на Necronomicon тласкаше проекта напред и след демото "Possessed Again!" (2004), дойде и приетият с хвалебствия пети диск "Construction Оf Evil". Възторжените отзиви за него бяха успокояващ балсам за раните на групата, която го видя как се изкачва до 6-о място в испанските класации. Феновете подивяха и молеха за още. За "Revenge Оf Тhe Beast" (2007) Фреди за пръв път в  подписа с чуждестранен лейбъл. След чудесните рецензии и медийния интерес, бандата излезе от сянката на великите трашъри, изкачи се до Топ 20 в няколко рок класации и продължи напред и нагоре, пленявайки много сърца по време на турнето в Европа и Русия.

Дори най-суровите критици ще трябва да се съгласят, че група, чиято фенска маса не само ѝ остава вярна, но и постоянно расте с нови млади попълнения, очевидно притежава  характер и идентичност, с които изпъква сред всички останали.

Декември 2010-а г., от известно време Фреди пише нови парчета за предвкусвания нов албум "Invictus". С неговата поява става ясно, че умението на Necronomicon да пишат песни ги издига на още по-горно ниво, надминавайки всички очаквания с плътен саунд и убийствена продукция. А вече е изваян и дългоочакваният осми проект, който разбива с 11 яростни парчета, нарича се "Pathfinder… Between Heaven Аnd Hell" и е издаден от новия лейбъл Trollzorn Records, ShureShot Worx And Soulfood.

И нека никой не се заблуждава – групата никога не е била по-силна, уверяват организаторите.

https://www.facebook.com/events/348063348954555/?active_tab=about

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички