Димитър Аргиров празнува 50-годишен юбилей


Димитър Аргиров празнува 50-годишен юбилей

5008

Димитър Аргиров празнува своя 50-годишен юбилей тази година.  Това е и повод да издаде нов албум, който ще носи заглавието "Пирински цветя" - трети поред за изпълнителя, съставен изцяло от народни песни от пиринския край. Те отново са от репертоара на неговия баща Илия Аргиров, един от най-известните и обичани изпълнители на народни песни у нас. Кръглата годишнина ще бъде отбелязана  с концерт в столичния клуб Студио 5. от 18.30 ч. на 8 октомври. С изпълнения на свои народни песни ще участват певци от три поколения. Сред тях са Янка Рупкина, Соня Чакърова, Костадинка Танчева, Силвия Димитрова, Благовест Бичаков, Александра Гребенарова, Антонио Симеонов и други.
Новото в "Пирински цветя" е, че всички песни са по аранжимент на самият певец. В диска е включена и една авторска песен на Димитър Аргиров.
На 8 октомври от 18.30 ч. 50-тата годишнина на народният певец ще бъде отбелязана и с концерт в столичния клуб „ Студио 5“. С изпълнения на свои народни песни ще участват певци от три поколения. Сред тях са Янка Рупкина, Соня Чакърова, Костадинка Танчева, Силвия Димитрова, Благовест Бичаков, Александра Гребенарова, Антонио Симеонов и други.
Харамията се върна след 23 години емиграция
Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Син е на известния български народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокалист на група Епизод, която за този период е една от най-известните рок групи в България.
През септември 1990 г. емигрира в Холандия, а после в Италия. И там не спира да се занимава с музика, като работи на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор.
В края на 2013 се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция.
Димитър Аргиров има издадени общо 3 албума, 2 мини албума и 5 сингъла в стиловете рок и фолклорна музика.
На 17 ноември т.г. се навършват 5 години от кончината на неговия баща Илия Аргиров

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички