Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Премиера на литовско-българския дует Tamsaule-E.U.E.R.P.I. в БНР

09.10.2017   MySound.bg
Tamsaule винаги търси чисти звуци
Световна премиера на литовско-българския музикален дует Tamsaule-E.U.E.R.P.I. предстои в Първо студио на БНР от 21.00 ч. тази сряда, 11 октомври.

Събитието е поредното изкушаващо предложение в афиша на фестивала "Аларма Пънк Джаз".

Tamsaulе е литовскa певица, авторка на текстове и композиторка. Нейното творчество носи елементи на атмосферичен ембиънт, уърлд и експериментална музика. Песните ѝ, изпети на нейния роден език, създават разнообразни и уникални звукови пейзажи и съхраняват автентичността на симбиозата на култура, език и личен опит. Tamsaule винаги търси чисти звуци (от глас и инструменти), често използвайки и по-тъмни тембри. Има три издадени албума. Tamsaule пише и поезия, от време на време я публикува в списания. Тук и сега тя ще представи очаквания с нетърпение съвместен проект с българския артист E.U.E.R.P.I., с когото издадоха първия си съвместен албум "Interflow "на 2 октомври.

E.U.E.R.P.I. е солов проект на Мирян Колев, създаден в края на 2011 с основна цел да представя музиката като вид експресия или с други думи - да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Жанрът е експериментален ембиънт, но това е обща дефиниция. Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата. За последните 4 години, откакто проектът е активен има над 100 музикални хепънинги в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия в различни пространства и на различни фестивали - от малки интимни арт-кафета и галерии, през ъндърграунд клубове и йога студиа до катедрали, пещери и летища, както и различни музикални, филмови и арт фестивали.

Често пърформансите са и колаборативни - както с други музиканти, така и с различни визуални артисти, пърформанс артисти, танцьори. Така беше и миналия месец на участието му на международната резиденция в храма Hwaeomsa в Южна Корея, където участва заедно с музиканти от Япония, Кабо Верде, Ливан, САЩ и Холандия. Новият му солов албум "Ungrounded" излезе това лято.

Билети: 
- 8 лв. в онлайн системата на EpayGo и на касите на EasyPay
- 10 лв. на входа на залата преди концерта
 
Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/349392128850929
 1455
100%
 

Август ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031