Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Nordic Soundscapes чества 100 години Финландия

10.10.2017   MySound.bg
Афишът на Nordic Soundscapes
Финландия празнува 100 години от независимостта си тази година.
 
Благодарение на солидните основи на обществото си, страната успява да прекрати своите връзки с Русия през далечната 1917, а стогодишният юбилей се превръща не просто в повод за празненства, а във възможност за хората от цял свят да се върнат назад във времето и да разберат как се е създала финландската нация. 
 
Неизбежно най-честите асоциации, които възникват, когато чуем Финландия, са неземно красивите и непокътнати природни пейзажи, приказни градове, високотехнологично и новаторско общество, дълги бели летни нощи и магическото Северно сияние през полярните зими. Всичко това, прибавено към още безброй други причини, дава повод и на Nordic Soundscapes да отпразнува заедно с тях в столичния бар Tell Me от 21.00 ч. на 13 октомври.
 
Nordic Soundscapes по традиция ще представи селекция от извънземни звукови картини от скандинавския север, като плавно започне с мелодичен поп, инди, трип-хоп, хаус до дарк електроника, диско и техно в късните часове на нощта. За музикалното оформление се грижат martin /artnewscafe/ sayulke /Мелформатор/, които вече многократно показват завиден усет и талант в селектирането на музика. Ще прозвучат оригинали и ремикси на широка гама от скандинавски музиканти, групи и диджеи, сред които Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke
 
martin е дългогодишен любител на качествената музика и движеща сила на artnewscafe в Пловдив.  Негови селекции могат да бъдат чути и в плейлистите на онлайн радиото LMEY. Главно действащо лице зад пултовете на Nordic Soundscapes, Мартин разчита настроението на публиката и я отнесе в "безвремието" на скандинавската музика.

Sayulke - съосновател и част от състава на пловдивския аудио-визуален колектив Melformator, подхожда с афинитет към електронното звучене. Обича добре композирания микс, но за него най-важна е емоцията, която се създава и предава чрез музиката. Скандинавскoта звучене е до голяма степен определящо за вкуса му, а сред любимите му представители на северната сцена се нареждат имена Kiasmos, Samaris, GusGus, WhoMadeWho, Royksopp, Trentemoller, легендарните Sigur Ros и много други, уточняват организаторите EventEase.
 
Вход: 10 лв.
 
 
Бар Tell Ме е на улица "Иван Вазов" №12


1196
100%
 

Август ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031