Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Meszecsinka и Миленита – нежна дивост в Sofia Live Club


Meszecsinka и Миленита – нежна дивост в Sofia Live Club

4941

Една от най-самобитните унгарски формации, добре позната и обичана в БългарияMeszecsinka, ще гостува у нас за съвместен концерт с лъчезарната Миленита и нейния бенд в Sofia Live Club.

Тази комбинация никак не е случайна: поводът е официалният Ден на българо-унгарската дружба - 19 октомври. Именно на тази дружба рожба е проектът Meszecsinka – унгарската група с българско име. В празничната вечер, в една от най-горещите концерти локации в столицата, България среща Унгария в лицето на две едновременно нежни и диви жени: Миленита и Анамари. Всяка от тях с ярка индивидуалност и изключителна харизма, всяка от тях начело на формация, единствена по рода си и невъзможнa за поместване в стилови рамки.

Очаровала феновете на "Беглика" 2015 и гостуваща често със самостоятелни гигове у нас, Meszecsinka се радва на непрекъснато увеличаваща се фенбаза сред българската публика. Нейно ядро са Аннамария Ола (вокали, флейта) - вокалистка на Fokatelep (хедлайнър на "Беглика" 2012), и Емил Билярски (клавир, китара), който 15 години се изявява в психеделичната банда Korai Öröm, добре известна и в България. Meszecsinka е формирана от двамата през 2009. Свирят из цяла Европа, САЩ и Канада, заснемат клипове на Червения площад и на българското Черноморие. Актуалният им албум "Awake In A Dream" е наречен от пресата "гениален", "уърлд мюзик албум на годината" и е горещо приет от публиката в различни страни. Какво е Meszecsinka? Вместо опити да бъде определен нейния стил,  ето няколко отзива от международната преса:

"Meszecsinka е една от онези редки групи, които могат да впечатлят доста широка публика, но същевременно са по-скоро от другата страна – от страната на високото изкуство. Тук има и психеделик рок, който на места прилича на народна музика, и клавирни пасажи с енергията на The Doors, a защо не и на ранните Pink Floyd, и причудливи звуци и напеви, които идват сякаш от други светове…" - Kultura.bg

"Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената… Източноевропейски Kate Bush или Cocteau Twins … транс-атмосфери, напомнящи за The Orb и Ozric Tentacles с групата, излъчваща вълни от мощен саунд" - Songlines (UK)

Meszecsinka ще посети и български градове: 18 октомври - Пловдив - Bee Bop Cafe; 20 октомври - Tърново - Melon Live Club; 21 октомври - Варна - клуб Vintage 33.

Веднага след българското турне групата лети за Русия, където ще свири в Москва и Санкт -Петербург. Добър завършек на 2017-ма година, която започна за Meszecsinka на престижния фестивал Association Оf Тhe Performing Arts Presenters в Ню Йорк.

19 октомври е и датата на публикуването на соловия албум на Емил Билярски. Дванайсетте песни със заглавие "Само сам знам" ще се появят за пръв път във форма на компактдиск в Sofia Live Club. Възможно е и да чуем някоя от композициите на живо, за пръв път в България, обясняват организаторите.

Едва ли има почитател на алтернативната музикална сцена у нас, който не познава Миленита. Нашумяла преди години със закачливия хит "Черни котараци", талантливата певица, която сама пише музиката и текстовете си, е в непрекъснат експеримент и търсене на нови музикални измерения. Няма да я видим да издава нови албуми и да заснема официални видеоклипове. Музиката на Миленита се "случва" на живо, сега и в тази минута, тя е органично свързана със спонтанноста на момента, ежедневно ново пътешествие навътре в себе си и навън към същността на истински красивото и автентичното. През годините в творчеството на Миленита се усещат влияния от пънк, ска, реге, суинг, джаз, сайкъделик рок, а последното ѝ парче "София град – душеяд" спокойно можем да определим като хип-хоп с инди забежки.

Заедно с любими хитове като "Да ти го начули", "На село", "Пия за Мария", "Escalera" и, разбира се, "Черни котараци", на 19 октомври на сцената в Sofia Live Club Миленита ще представи и актуални свои парчета, които вече се радват на хиляди гледания в YouTube канала ѝ.

Концертът е част от поредица събития, свързани с Деня на Българо-унгарската дружба и организирани от Унгарския културен център.
 
Билети за концерта се продават онлайн и в мрежата от билетни каси на Eventim.bg на цени 12 лв в предварителна продажба и 15 лв. на място.

Подробности за събитието:

https://www.facebook.com/events/1670093089689287

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички