Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Хазарт силна партия с Националния филхармоничен хор Св. Обретенов

13.10.2017   MySound.bg
Драгомир Мънзов
Интересен концертен проект, наречен Pop And Rock Hits, който среща класиката с рок и поп музиката, ще се състои в столичната зала "България" на 17 октомври.
 
Публиката да очаква класически рок парчета, сред които "След 10 години" на ФСБ, "Скъп спомен мой" на Сигнал, "Богатство" на Тангра, "Дай ми време" на Конкурент и други. 
 
За внушителния и богат звук, ще допринесе присъствието на Националния филхармоничен хор Светослав Обретенов с диригент Славил Димитров. Хорът ще пее познатите хитове заедно с рокаджиите Хазарт, които ще включат в репертоара за вечерта предимно свои авторски парчета - "Тясно", "Молитва", "Нека", "Рисувам" и др.
 
Уникалният спектакъл, преплитащ класиката с рока, обещава неповторимо изживяване, пречупващо песни от по-твърдия жанр през вълнуваща и въздействаща гледна точка, които ще прозвучат не на един или два, а на десетки гласове.

Група  Хазарт  има дълга история зад гърба си. Създадена е в София през 1999-та.  Неин вокалист е Борис Солтарийски в зората на своята кариера. След като изпълнителят получава покана да се яви на конкурс за пеене в "Шоуто на Слави" и го печели, бандата се разпада. 
 
Както MySound.bg вече писа, китаристът Драгомир Мънзов (на снимката) решава отново да възстанови състава и продуцира албума "Хазарт II" –  "Hazart Rock Angeles" през 2013. Същата година от екипа на Whitesnake чуват песни на българите и се свързват с композитора на парчетата Драгомир. Дори му отправят покана да се яви на кастинг заедно с други музиканти в Цюрих за нов китарист  на мястото на напускащия Дъг Олдридж. Актуалният състав на Хазарт е:  китари и вокали – Драгомир Мънзов/ Драго Блондо; бас  и вокали – Михаил Ковачев; ударни – Йордан Гьошев; вокали – Николай Веселинов.
 
В момента те записват нов албум с работно заглавие "Хазарт III".1137
100%
 

Август ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031