Ole Festival! 2017 продължава с два артистични тандема


Ole Festival! 2017 продължава с два артистични тандема

4481

Превърналите се в автентичното откритие на 2016 в Испания Мария Арнал и Марсел Бажес  ще представят своя албум "45 cerebros y 1 corazon" в Sofia Live Club на 18 октомври. Събитието е в афиша на тазгодишното издание Ole Festival!
 Мария Арнал и Марсел Бажес записват своя дебютен проект "45 cerebros y 1 corazon" за лейбъла Fina Estampa и веднага се превръщат в откритието на 2017. Албумът печели престижни награди като Premi Ciutat de Barcelona de Musica и е избран за предпочитана творба от читателите на Time Out. Талантливата вокалистка и забалежителният китарист са от Каталуния и продължават линията на представяне на популярната музика по възможно най-добрия начин, като създават свои песни с мотиви от запазени архивни автентични записи от целия Иберийски полуостров.
Заглавието "45 cerebros y 1 corazon" ("45 мозъка и 1 сърце") e втъкано в стиховете на едноименната песен, породено от една новина за разкопаване на масов гроб от времето на Испанската гражданска война (Ла Педраха, Бургос). Става дума за онова, което искат да потъне в забрава, а не бива да се забравя. Много от песните им като "Ball del Vetlatori" и "A la vida" създават усещането за близост до живото изпълнение и омагьосват с трептящата емоция.
Хосеми Кармона и Хавиер Колина са следващите гости на проявата. Те обещават фламенко китара, джаз и латиноамерикански повей в Sofia Live Club на 26 октомври.

Двама виртуозни артисти - фламенко китаристът Хосеми Кармона и басистът Хавиер Колина се отправят на музикално пътешествие из света на джаза и фламенкото, водейки естествен диалог помежду си на различни музикални езици. С дълбок фламенко отглас и неповторимо джаз звучене, китарата и и контрабасът се срещат, за да изследват изтънчено и изящно един богат репертоар. Тук съжителстват обичани песни от Латинска Америка с елегантните композиции на Хосеми Кармона и някои джаз стандарти.
Изпълнението им е силно и деликатно - красив междужанров диалог с лично присъствие и дълбоки познания. Те знаят как да се отнесат с респект към всяка музика и нейното време, импровизират много и знаят кога е нужно да оставят въздух между нотите в някоя незабравима полунощна мелодия. Музикантите ни нашепват истории за горчивата истина, любовта, дългите нощи, пълни с музика, фламенко тангос и фарука, както и пиеси на Астор Пиацола. De Cerca е Гранада и Америка, фламенко и джаз. Перкусионист на проекта е великолепният Бандолеро.
Билетите са в продажба чрез мрежата на Еventim.bg, електронни билети от Еventbride.com и пропуски със запазени места в "Дюкян Меломан" на улица "6-ти септември" 7А като цените за отделните концерти са с цена от 25 и 30 лв., с отстъпка за група от 5 души.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички