Evadne отново в България


Evadne отново в България

4551

Испанската дуум/дет метъл група Evadne ще се завърне на българска земя, за да представи новия си албум "A Mother Named Death".  Това ще се случи в рамките на минифестивала November’s Doom Days January Edition, организиран от Autumn Souls Of Sofia, в столичния клуб Live And Loud на 21 януари 2018.
Музикантите се събират през 2003 година в Севиля, Испания, повлияни от обичайните групи на 90-те. Саундът на Evadne залага на меланхолия и е посветен на отчаяния опит да бъде създаден саундтрак на най-дълбоките и най-тъжни човешки чувства.
През 2004 издават дебютния си албум със заглавие "In The Bitterness Of Our Souls", съдържащ три композиции заредени с тъга, отчаяние и болка за всичко, което ни е било отнето. Дискът  получава възторжени ревюта в медиите. Три години по-късно бандата пуска първия си пълноформатен албум "The 13th Condition" - нов опит с ридания да бъдат оплакани низвергнатите от богинята на съдбата. 
През 2011 групата се завръща в студиото, за да запише "The Shortest Way", концептуален проект, който разказва за пътуване през свят на безвремие, който би могъл да е наш. Осем песни,  предизвикващи тъга, скръб и гняв в еднаква степен. Миксиран и мастериран от Dan Swanö (Novembers Doom, Asphyx, Bloodbath, Pain...). През 2012 Evadne подписват с лейбъла Solitude Productions за издаването на "The Shortest Way", който получава изключителни позитивни ревюта във всяко кътче на света.
През 2013 групата предприема първото си европейско турне "Procession Оf Тhe Plague" заедно с Evoken и Ophis, което преминава през осем страни.
ПРез януари 2014 съставът е на турне с Officium Triste и Autumnal, а през декември издава EP-то "Dethroned Of Light", с което отбелязва 10-годишнината от първото си издание. В него като гост музиканти са включени Natalie Koskinen от Shape Of Despair и Depressed Mode и J.f.Fiar - бас и вокал в Foscor и участник в Graveyard.
Формацията е свирила в Испания, Португалия, Холандия, Италия, Малта, Англия, Белгия, Полша, Латвия, Естония, Финландия и Германия, делейки сцена с OphisOphisEvoken, Officium Triste, Ophis, Foscor, Helevoern и Autumnal. Има и множество фестивални изяви - на Madrid Is The Dark II, Dutch Doom Days IX, The Malta Doom Festival 2012 и Hard Rock Laager XII.
Испанците бяха част от Autumn Souls Of Sofia 2016.
Билети за фестивала - от eTicketsMall по 40 лева, в деня на събитието при останали налични пропуски цената ще е 45 лева.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички