Ясмин Леви с мистиката на Древния Изток за първи път у нас


Ясмин Леви с мистиката на Древния Изток за първи път у нас

4606

Ясмин Леви ще изнесе своя първи концерт у нас  в Sofia Live Club, от 21.30 ч. на 21 октомври. Събитието ще допадне на най-големите музикални ценители, на любителите на фламенкото, на професионалистите и изследователите на древните ритми, уверяват неговите организатори "Ивент Зона".  Ясмин Леви е ревностен последовател и разпространител на традициите в музиката на сефардските евреи-бежанци, увековечила древния им език ладино. Родената в Израел пввица  наследствен посланик на ладино фолклора. Следва основите, поставени от баща ѝ Ицхак Леви, изследовател и изпълнител на древноеврейски песни, починал докато тя е много малка. Неговите записи са "гласът" от нейното детство, който нашепва приказни истории и до днес. Преди няколко години Ясмин прави виртуален дует с баща си.
Израелската певица ще пристигне в София с интернационална група музиканти, с богато разнообразие от инструменти – от флейта и дудук, до класически контрабас и перкусии. Характерно за изпълненията на Ясмин Леви е високият професионализъм, тя звучи на място и трогателно както индивидуално, така и пред класическа филхармония. Нейните песни вибрират в страстните ноти на фламенко и танго, обогатени с щипка музикална култура от всички краища на планетата.
Музиката на Ясмин Леви е целият живот, изпян и преживян в един стих, подчертават организаторите. Да останеш безмълвен, е естествено, безпристрастен – никога. Този дълбок, мощен, хващащ за гърлото глас не се забравя никога. Той те разтърсва до мозъка на костите, настръхва косите ти, разбива всичките ти митове. Най-сетне и почитателите ѝ в България ще имат шанса да я видят на живо.
Билети - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички