Младежки конкурс сред акцентите на Пловдив Джаз Фест 2017


Младежки конкурс сред акцентите на Пловдив Джаз Фест 2017

5081

Младежкият конкурс, който бе проведен за първи път по време на Пловдив Джаз Фест 2016, ще даде възможност на младите джаз музиканти да се включат в предизвикателството и тази година.  Както MySound.bg вече извести, събитието ще се състои между 1 и 4 ноември. Журито, което ще подбере финалистите за концерта им и церемонията по награждаването на победителите, е съставено от Александър Леков (председател), Николай Карагеоргиев и Лилия Илиева – и тримата музиканти са с преподавателски опит и актуален поглед върху съвременната джаз сцена в страната.   В първата вечер на Пловдив Джаз Фест 2017 - 1 ноември, ще бъде открита и изложбата на българския саксофонист Мишел Нахабедян, запечатала страхотни моменти от концерти на неговите любими джаз артисти по цял свят. Снимките ще бъдат подредени на втория етаж в Културен дом "Борис Христов", където се провеждат всички големи концерти от програмата на фестивала.
За втори път Пловдив Джаз Фест ще връчи и своята награда за цялостен принос към джаза. В навечерието на музикалното събитие ще бъде обявен тазгодишният ѝ носител. Вече са ясни имената на музикантите, с които пристигат хедлайнърите Джошуа Редман и Дони Макаслин (на снимката). На 2 ноември ще чуем Дони Макаслин с проекта Beyond Now, включващ кавърверсии на няколко песни на Дейвид Боуи, с който той създаде албума "Blackstar". Заедно с Дони на сцената ще бъдат Джейсън Линднер – кийборд, Джонатан Марън – бас и Зак Данзиджър – ударни.
Закриващият концерт с любимия на мнозина Джошуа Редман ще срещне българската публика с неговите колеги Рюбен Роджърс – бас и Грегъри Хътчинсън – ударни.
В програмата на всяка от първите три вечери между 1 и 3 ноември има по два концерта, с кратка пауза между тях. Билетът за дадената вечер важи и за двата концерта.   Билетите за Пловдив Джаз Фест 2017 могат да бъдат закупени от касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, The Mall, книжарници "Ориндж", "Офис 1", Билетен център на НДК, "Технополис" и Български пощи. Основната програма: 1 ноември,  20.00 ч.
Джейсън Моран Бенд - In My Mind: MonkХилда Казасян с JP3 и Мишо Йосифов – "С усмивка за Ела"------2 ноември, 20. 00 ч.
Христо Йоцов/Jazz CatsДони Маккаслин Бенд: Beyond Now------3 ноември, 20.00 ч.
Антони Дончев Проект"Четирима господа пеят джаз": Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев и октет Пловдив------4 ноември,  20.00 ч.
Джошуа Редман трио
Освен основната програма, ще има и съпътстващи концерти в "Би Боп Кафе", където всяка вечер след големите концерти в залата на Културен дом "Борис Христов" ще има джем сешъни и продължение на емоционалните музикални срещи. Пловдив Джаз Фест се организира от джаз певицата Мира Кацарова и компанията ѝ "Блу Ем" с подкрепата и в партньорство с Общинска фондация "Пловдив 2019". Събитието е част от програмата на ПловдивЕвропейска столица на културата 2019. Все повече чужденци пишат писма на фестивалния мейл и в страницата във Фейсбук с въпроси за детайли около цялото събитие и споделят, че включват фестивала в плановете си за началото на ноември, не крият организаторите. Пловдив Джаз Фест 2017 ще покаже модерното лице на джаза – дръзко, смело и отворено към нови публики и пространства.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички