Творението на Франкенщайн Igorrr с първи концерт у нас


Творението на Франкенщайн Igorrr с първи концерт у нас

4614

Френският експериментален проект Igorrr live band ще изнесе първия си концерт у нас на 3 ноември, петък, по покана на Wrong Fest.
 Събитието ще се проведе в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5. С изключение на Атина,  това е единствената дата на групата за Балканския полуостров.
Igorrr е творение на Франкенщайн, създадено през 2006, което садистично смесва различни противоположни стилове музика, включително брейккор, електроника, барокова музика, дет метъл, оперно пеене и трип-хоп. Gautier Serre, чийто блестящ ум e зад загадката Igorrr, непрекъснато разширява граници, като прави мисленето в крайности (шизофренията) своя философия. Той привлича двата вокала и китариста на Mayhem за албума си "Hallelujah" през 2012-та, възлага на пилета да пишат песни, докато кара бароковата музика да блести изящно, работи с Morbid Angel и свири в престижния клуб Berghain в Берлин. В продължение на десет години френският музикант и продуцент трескаво изработва ослепителен, хипнотизиращ и смазващ мозъка продукт. Възпремиеман е като гений, експериментатор, разцепващ музикалните парадигми, реформирайки ги в метамузика, която трудно може да бъде описана с думи.
С третия си албум "Savage Sinusoid", който излезе съвсем скоро - през юни 2017 чрез Metal Blade Records, Igorrr отново кръстосва цяла Европа в пълна конфигурация, включваща два вокала и барабанист. Съпорт на госта в София ще окаже проектът The Ghost Оf 3.13. Това е псевдонимът на румънеца Михай Костеа, чиято музика е повлияна от артисти като The Flashbulb, Ben Frost, Aphex Twin, Deaf Center и venetian snares. Изпълнителят прави първите си стъпки в композирането на музика още през 2004. Неговият звук е смесица от ембиънт, класическа музика, IDM-glitch и брейккор. Досега е издал три албума за българския Mozyk.net, след редица участия за лейбъли като Sociopath, Kaometry, Abstract Reflections и др. Наскоро излезе негов ремикс на българския проект The Science, издаден за Methlab заедно с Hecq, Lockjaw и Trifonic. Програма:

20.00 ч. – Врати
21.00 ч. – The Ghost Of 3.13 (RO)
22.00 ч. – Igorrr (FR)
Mozyk.net After Party
23.30 ч. – Ghost (UK)
00.45 ч. – Brokoli (BG)
Билети по 30 лв. в мрежата на ticketlogic.bg. На място – 35 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички