Хардкор до дупка с Cro-Mags в София


Хардкор до дупка с Cro-Mags в София

5212

Легендарната американска хардкор банда Cro-Mags ще гостува за първи път в България на 30 октомври.

Събитието ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 на 30 октомври. Съпорт на хедлайнърите, които пристигат директно от Ню Йорк, ще окажат нашите ветерани Face Up.

Cro-Mags е основана в Ню Йорк през 1981, но придобива култов статус далеч извън пределите на местната хардкор сцена още в средата на 80-те години, когато излиза албумът "Age Of Quarrel", превърнал се в абсолютна класика за всеки хардкор/пънк/ кросоувър и метъл фен. Не случайно дори групи като Slayer, Megadeth, Metallica, Pantera и много други цитират Cro-Mags като свое влияние.

Въпреки че бандата не се радва на огромен комерсиален успех, успява да се утвърди като едно от най-авторитетните имена в жанра с хиляди фанатични последователи по цял свят. В сегашния състав ѝ са двамата оригинални Кроманьонци - емблематичният фронтмен John Bloodclot Josef и барабанистът Маckie (свирил още в Madball, Fun Lovin’ Criminals, Leeway и Bad Brains), както и китаристът AJ Novelo (Leeway).

Вокалистът Jon Joseph е интересна публична фигура. Минал през най-тежките периоди по улиците на Ню Йорк в края на 70-те, през побоища и наркотици, сега той води лекции за подобряване на начина на живот. Бива свързван с движението Харе Кришна, веган, участник в повечето IronMan състезания, боксьор, колоездач, писател. Дори готвач - с много предавания онлайн. Човек, който смело може да се нарече healthy lifer, подчертават организаторите 141, които осъществяват събитието с медийната подкрепа на "Тангра Мега Рок".

За да е още по-култов концертът, за него е поканена и една от първите хардкор български групи Face Up. Както MySound.bg писа, тя се събра нарочно за миналoгодишния фестивал Hardcore X-Mass.

Билети за Mixtape 5 по 30 лв. ("Ранно пиле") и 35 лв. в мрежата на Тicketlogic.bg и Sofia Hardcore Tattoos.

Повече информация за концерта - тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички