Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

MyStory Of Folklore на древните ритми

12.11.2017   MySound.bg
Афишът на концерта
Виртуозите на народната музика Мария Александрова (вокал), Петър Йорданов  ̶  Бъни (перкусии), Христина Белева (гъдулка), Ангел Димитров (тамбура) и DJ Nevahrest ще представят за пръв път в София новоизгряващия проект Mystory Of Folklore.
 
Неочакваната концепция за фолклорния и етно звук, пресъздаваща и модернизираща традиционната фолклорна музика по иновативен начин, ще бъде прозвучи в Sofia Live Club от 19.00 ч. на 13 ноември, понеделник.
 
Музикалната идея на MyStory Of Folklore се ражда преди години като комбинация на акустичен и електронен звук в пластична амалгама, която не ги противопоставя, а съчетава в единна хармония, включвайки постепенно и органично човешки глас. Проектът прохожда през 2016, а първото участие е на фестивала Drum And Jazz в Пловдив тази година. Всеки от участниците, постепенно приобщени към групата, вгражда дългогодишния си опит на музикалната сцена в обединените усилия за създаване продукт, лишен от его и отвъд чисто личностната изява, вдъхновен от българския фолклор и древните традиции.
 
Музикантите изпълняват български народни песни, всяка със своята лична история, вплели живота и емоциите на българите в миналото с техните мисли, чувства, беди и светоусещане. МyStory пресъздава тази атмосфера и пренася слушателите в дните на техните предци.
 
Логото на проекта е вдъхновено от старинния символ на бог Тангра, въплъщаващ представата за Природата, Слънцето, Бог и Вселената. Наречен е MyStory на "майсторите", занаятчиите, създавали отделните елементи от бита на българина и предавали от поколение на поколение стари занаяти и технологии, запазвайки древните традиции. "Моята история" обаче е и историята на българина, на всеки от нас. Проектът цели не просто да я запази, а да възроди народните песни и легенди от родния бит за различните поколения по необикновен начин, включвайки електронна музика, фотография, кинематография, сценография, художествено осветление и други. 
 
Навлизаме в културното пространство със своите музикални творби, но сме замислили и други изяви, породени от същата тематика, издават от формацията. Преди появата ѝ подгряващо рамо ще дадат китаристът Петър Георгиев и вокалистът Павел Терзийски.
 
На концерта ще се продава демо албум със 7 парчета, който може да бъдат закупени и онлайн. 
 
Музиката на MyStory Of Folklore може да бъде чута тук. Демо албумът е тук.
 
Закупените файлове ще бъдат отворени за теглене след 13 ноември.

В проекта участват:
 
Мария Александрова  ̶  народна певица. Част от вокално трио Евридика, солист на женски народен хор Български гласове – Ангелите“ и хор Нови български гласове, участник в международния проект Еструна, събиращ в едно фламенко и български фолклор.
 
Петър ЙордановБъни – перкусии. Добре познат от група Оратница, с която обикаля повечето световни фестивали в Европа, Азия, САЩ и Далечния Изток. Свири на разнородни перкусионни инструменти като кахон, хенг дръм, джембе, калимба и други. 
 
Христина Белева – гъдулка. Член на дуото Христина Белева и Петър Миланов, участва в група Булгара и е свирила заедно с Мистерията на българските гласове и в много други уникални проекти. 
 
Ангел Димитров – тамбурист – свири фолк, рок, джаз, фънк, фюжън и фламенко и е сред най-видните експериментатори във фолклорното общество. 
 
Nevahrest - продуцент и диджей на проекта, човекът в сянка, който ще се погрижи за нискочестотните звуци и ефекти атмосфери за пълен завършек на този магически лайв. 
 
Вход: 10 лв. 
 
Събитието е представено от новосъздадената продуцентска къща DiMar Studios.1181
100%
 

Октомври ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031