Keep Me Calm на Saint Electrics в Картини от една изложба


Keep Me Calm на Saint Electrics в Картини от една изложба

4115

Saint Electrics само на пръв поглед изглеждат нова група.

Всъщност началото е поставено от Гриша Георгиев (бас китара/основен вокал) и Мирослав Иванов (китара/вокал) в София през 2009. С годините през формацията минават различни музиканти, докато през 2014 към нея се присъединява Деян Драгиев - Даката (барабани) и така тримата оформят сегашния състав. Стилът, в който експериментират, е инди/алтърнатив/стоунър рок. Гриша Георгиев споделя специално за "Картини от една изложба": "Избрахме да звучим така, защото стилът ни е комбинация от влиянията, които имаме, а именно рок, фънк, джаз, блус, психеделик и гръндж, на моменти дори прогресив".

Текстовете отразяват нагласите и настроенията на музикантите в широк диапазон: от недоволство към ставащото в България, през темите за завръщането в родните места, приятелството и предателството, големия банков обир през 1963 година на Bridego Bridge, Англия, до любовта в различните ѝ прояви. Ето как ни въвежда Гриша в тях: "Албума (обложката на снимката) нарекохме "Keep Me Calm"("Дръж ме спокоен"), защото една от песните носи това име. А текста на парчето е на сексуална тематика, например за онези моменти, в които оставаш без дъх по време на любовната игра, а мацката ти изведнъж започва кофти дефанзива и ти се настървяваш все повече и повече....и затова пеем "дръж ме спокоен по-добре, ако ще си играеш с мен! А също така и в социален аспект по-добре да ни държат спокойни, защото сме недоволни от ситуацията в майка България! Този протест се усеща също и в траковете "Pissed Off" ("Ядосан съм"), "Mr. President" и "Nasty And  Dirty" ("Гадно и мръсно"). В "Burning Bitter Sour Romance" ("Изгарям горчивата и кисела романтика") става въпрос за саморазрушителна  любовна история, в "T.T.L.P." пък се пее за приятелството и предателството, но също може да става дума и за доверието в една любовна връзка. "Locked In This Town" ("Заключен в този град") е песен за завръщането в родното място и спомените, които са останали там, и сред тях споменът за една голяма любов. Музиката може да ви заведе по-далеч в общуването от съвременните телекомуникации, чуйте инструменталното парче "Communications"– завършва Гриша Георгиев.
   
Първият сингъл от дебютния албум е "Ядосан съм". Песента е реализирана в БНР през пролетта на 2014. По-късно музикантите записват целия албум в Народното читалище към гр. Харманли. През май 2017 с композицията "Заключен в този град" печелят специалната награда на БНР – участие във фестивала Eurosonic Noorderslag 2018 (Groningen, Nederland).

Албумът "Keep Me Calm" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 4 ноември, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички