Румънски десант на Subcarpati и Fratti Grime в клуб Терминал 1


Румънски десант на Subcarpati и Fratti Grime в клуб Терминал 1

4565

Румънците Subcarpati се завръщат у нас вече като добре познат и утвърден пред българската аудитория проект.

Бандата, която е сред най-популярните в страната си, а и в региона, ще гостува в столичния клуб "Терминал 1" този четвъртък, 9 ноември. Вратите отварят в 21.00 ч., а концертната част стартира в 22.00 ч. Групата демонстрира множество лица, вариращ на брой състав – с основни и гост-изпълнители, любопитни странични проекти, които могат да дадат различен облик на всяко едно нейно шоу, но обединени от общ признак - гарантирано атрактивно и богато на музикално разнообразие и качество представяне.

Проектът Fratii Grime ще дебютира пред родните меломани на сцената в "Терминал 1". MC Bean, Power pe Vinil, Fanescu и Psihotrop ще ударят на 10 ноември. Клубът ще отвари в 22.00 ч., а концертната част започва малко след полунощ.

MC Bean (Marius Alexe Andrei) основава Subcarpati през 2010. Бандата съчетава електронна музика с хип-хоп и румънски фолклор. За последните седем години издава пет албума и една компилация и се превръща в една от най-перспективните нови групи на Балканите. Музикантите вплитат народни мотиви с актуални стилове като трип-хоп, дъбстеп, денсхол и хип-хоп в микс, наречен ъндърграунд фолклор. Последният диск на Subcarpati - "Satele Unite ale Balcanilor (на англ. "United Villages Of Balkans") излезе миналия август. Преди и след концерта на гостите, музиката в клуба ще избира DoLittle.

Fratii Grime е страничната формация на MC Bean, която той създава заедно с Power pe Vinil, Fanescu и Psihotrop през 2012. Те са едни от първите, които експериментират с грайм стила в Румъния. Опитите им се оказват сполучливи и оттогава до сега се утвърждават като един от най-енергичните и успешни проекти както в страната си, така и по много фестивали и сцени навън. Списание Vice.com ги определя като "глътка свеж въздух, която дава надежда за бъдещето". Техните текстове и музика се сливат с футуристични електронни елементи и тъмни, дълбоки басови линии, носещи силни послания. Преди и след концерта на Fratii Grime, музиката ще избират двама от резидент диджеите в "Терминал 1" Feel и DoLittle.

Билети за концерта на 9 ноември се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цени от 10 лв. в предварителна продажба и 12 лв. на самата дата и на място в клуба. Каси: щандовете на Eventim на улица "6-ти септември" и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, "Строежа", Български пощи, Вастелс България, каса "Арена Армеец", "Технополис", Duende Travel София, книжарница "Бард", книжарница "На спирката", както и онлайн през сайта на компанията. Броят на пропуските е ограничен, интересът към събитието е повишен, поради което се препоръчва се предварителното им закупуване.

Входът за гига на Fratii Grime е 5 лева до 00.00 ч. и 8 лева след полунощ.

Събитията във Фейсбук:
https://www.facebook.com/subcarpati
https://www.facebook.com/events/1506057499474911/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички