Ensemble Economique за първи път в България


Ensemble Economique за първи път в България

4404

Ensemble Economique - солова рожба на американския композитор на електронна музика Брайън Пайл, ще дебютира пред българската публика в Пловдив (Post-Culture Stage от 20.30 ч.) и в София (клуб Maze от 20.00 ч.) (съответно) на 8 и 9 ноември.

Да се дефинира музиката на този едноличен, но съвсем не едностранен проект, е невъзможна задача. Ensemble Economique смесва в студийните си записи - а и на сцената, пост-пънк с меланхолични поп и ембиънт. Но жанрът тук е само щрих, който да ориентира незапознатия слушател… ако подобно ориентиране въобще е необходимо. Пиесите  – и 3-минутните, и 20-минутните, имат свой специфичен пулс и особен начин да ви грабнат (не веднага, а неусетно – като история за призраци, която се усещате, че слушате от известно време, без да помните точния момент, в който сте изпаднали в хипноза). Едновременно с това енергията на живо е като на упадъчен рок-ен-рол концерт на забавени обороти. Като прибавим към това и естетските черно-бели видеоклипове, получаваме завършена картина, рядко виждана по нашите земи, които сякаш винаги са били ориентирани повече към масите, отколкото към истинските ценители.

В богатата дискография на артиста са издания за Hands In The Dark, Shelter Press, Dekorder, Not Not Fun Records и култовите Denovali Records. Тази година последните представиха и най-актуалния му албум "In Silhouette". Звукът на Ensemble Economique притежава огромна притегателна сила и със сигурност ще докосне меломани от най-различни сцени, уверяват организаторите.

И двата концерта ще открие родният ембиънт проект Dayin, който напомни за себе си с краткото китарно EР "Sequence Оf Characters" това лято.

Събитието на 8 ноември е организирано от "Аларма Пънк Джаз" и Amek Collective
https://www.facebook.com/events/1973435916242761, а следващия ден - от Soundcute
https://www.facebook.com/events/1386928051426235

Билети за пловдивския концерт на промоционална цена могат все още да бъдат закупени чрез  системата на EpayGo или на касите на EasyPay, а на входа и на двeте събития - ще са  по 8 лв. (https://www.epay.bg/go/0051372357).

Повече информация:
https://denovali.com/ensembleeconomique 

http://dayin.bandcamp.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички