Влатко Стефановски и Биг бендът на БНР заедно на 9 ноември


Влатко Стефановски и Биг бендът на БНР заедно на 9 ноември

4502

Легендата на македонската музика, виртуозният китарист Влатко Стефановски, излиза отново пред българска публика, този път с  биг бенда на БНР и диригента Антони Дончев.  Възпламеняваща комбинация от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок и джаз ще прозвучи по време на концерта  "Цветове и звуци от есента" в Първо студио на БНР от 19.30 часа на 9 ноември, четвъртък.
Влатко Стефановски е известен със своята уникална техника и звукоизвличане. Той е блестящ електрически и акустичен китарист, композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил. Още като тийнейджър той създава групата Leb I Sol, която се превръща в едно от най-известните имена на  музикалната сцена на бивша Югославия. Групата издава 14 албума и обикаля света.
От средата на 90-те години Стефановски успешно развива солова кариера. С известното трио Kings Of Strings ("Царете на струните") прeдприема европейско турне. В последните няколко години той концертира и записва с едни от най-добрите музиканти като Томи Емануел, Сточело Розенберг, Златан Гибони, Ян Акерман, Теодосий Спасов, Стефан Миленкович, Кудси Ергюнер, Ману Катче, Тони Левин и други. Като солист работи със симфоничните оркестри на Лондон, Лайпциг и Монте Карло, филхармониите на Виена, Словения, Българското национално радио и софийската Симфониета. Има издадени десетки солови албуми и още толкова с музика за филми.
Единственият по рода си музикален проект на Кристиян Ярви "Балканска треска" плюс  Теодосий Спасов, Мирослав Тадич и Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР откриха "Салон на изкуствата" в зала 1 на НДК миналата година.
Тази година Влатко Стефановски и неговото трио омагьосаха публиката на двадесетото издание на Джаз фестивала в Банско. Участва във второто издание на Sofia GuitArt Festival, в което за пореден път на една сцена му партнира неговият приятел и колега Теодосий Спасов.
Влатко Стефановски ще представи в Първо студио на БНР сюитата "Квази Балканика" обичаната пиеса "Йовано, Йованке" и емблематичните "Калайджийско оро" и "Jipsy Songs", както и много други в изпълнение на виртуозния китарист и невероятните джазмени.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички