Четем Книгата на душите с Iron Maiden


Четем Книгата на душите с Iron Maiden

4333

"The Book Of Souls" ("Книгата на душите"), 16-ят студиен албум и първият двоен на Iron Maiden, е записан в Париж с дългогодишния продуцент на легендарната банда Kevin Shirley в края на 2014 година, но групата решава да отложи издаването му, така че вокалистът Bruce Dickinson да може да се възстанови достатъчно за промоцията след прекараното лечение.

"Стигнахме до този албум по различен начин от всичко, което сме записвали по-рано. Много от песните всъщност бяха създадени в самото студио, без предварителна подготовка, ние ги репетирахме и ги записвахме веднага докато бяха още свежи и мисля, че непосредствеността наистина личи в песните, те имат почти живо чувство в тях, така поне си мисля", споделя лидерът Steve Harris. А ето как го допълва певецът Bruce Dickinson: "Беше фантастично докато създавахме "Книгата на душите". Започнахме да работим върху албума в края на лятото на 2014 г. и го записахме в Guillame Tell Studios в Париж, където през 2000 г. направихме албума "Brave New World", така че студиото носи специални спомени за всеки от нас. За нас беше удоволствие да открием, че същото магическо чувство е все още живо и дори ни подритваше! Така че веднага се почувствахме у дома и идеите просто започнаха да текат. Докато свършихме, всички ние се съгласихме, че всяка песен е толкова неразделна част от цялостния контекст, че ако имаме материал за двоен албум, то нека да бъде!"

Текстовете на песните отразяват различни настроения, макар в повечето от тях да откриваме темата за душата, както и за смъртта, защото, както обяснява Steve Harris, "като остарявате, започвате повече да мислите за собствената си смъртност и тези неща". Наред с това ще се срещнем с пътешествията в други измерения, с почитта им съм актьора Robin Williams и впечатленията им от катастрофата на най-големия британски дирижабъл R101 през 1930 година. След появата си на 4 септември 2015 година "The Book Оf Souls" оглавява музикалните класации в 24 страни, като само в Обединеното кралство това е техният пети албум на първо място след "The Number Оf Тhe Beast", "Seventh Son Оf А Seventh Son", "Fear Оf Тhe Dark" и "The Final Frontier".
 
"The Book Of Souls" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 18 ноември, след новините от 21.00 ч. Очакваме титаничните бритаци в Пловдив догодина.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички