Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Японският виртуоз Йошида Тацуя за първи път в България


Японският виртуоз Йошида Тацуя за първи път в България

4653

Радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз" затваря зимния си цикъл за 2017 с гостуването на един от най-влиятелните музиканти на авангардната джаз и прогресив рок сцена от Страната на Изгряващото слънце.  Барабанистът-композитор Йошида Тацуя идва в България, и то за цели три концерта –  в "Там" (Велико Търново) на 26 ноември, на 27 ноември в клуб Mixtape 5, B-Side (София) и на 29 ноември на "Пост-културната сцена" в Пловдив. Междувременно виртуозът ще пътува и до Белоградчишките скали, където екипът на  "Аларма Пънк Джаз"ще заснеме кратък документален филм за него на 28 ноември. Когато и да се спомене името на Йошида Тацуя, той неминуемо бива определян като "безусловния майстор-барабанист на японския ъндърграунд". Роден е през 1961 г. в японския североизток – Китаками, префектура Ивате (най-слабо населената област в страната след Хокайдо).  От края на 80-те години до ден днешен е създател на и участник в някои от най-забележителните формации, за които се сещате. Разбира се, поставяме на първо място прогресив-хардкор-джаз дуото Ruins, както и Korekyojinn . Той е последният барабанист на Painkiller на Джон Зорн и Бил Ласуел (наследявайки Мик Харис на тази позиция), както и един от музикантите, участвали в най-късния вариант на шведския прогресив-колектив Samla Mammas Manna на покойния авангардист Ларс Холмер. Тук можем да добавим барабаните на Йошида и към нойз-рок класиците Zeni Geva, както и мощното му присъствие в немалко албуми и турнета на Acid Mothers Temple, които също видяхме на българска територия тази есен. Той е дългогодишен дръмър и на фрий-джаз квартета на пианистката Сатоко Фуджий, с която има и два дуо-албума за лейбъла Tzadik на Сатоко Фуджий. Неговият собствен лейбъл пък се нарича Magaibutsu (по името на едноименния му солов албум от далечната 1991 г.).  В България Йошида пристига като one man band с програмата си Ruins Alone – незабравимо ъгловато едночасово пътешествие през странни и странно накъсани ритми, комбинирани с нойз, причудливи клавирни партии и вокален екзорсизъм.
Билети за трите концерта - в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.
26 ноември – 20.00. ч - Велико Търново ("Там" ("Марно поле" 2А)Фейсбук-събитиеБилети - 8 лв. до изчерпване на количеството (залата е за 60 човека)
27 ноември – 21.00 ч.  - София (Mixtape 5, B-Side (бул."България" 1, подлез "Галерия")Фейсбук-събитиеБилети - 17 лв. (предварителна продажба) / 20 лв. на вход Повече информация - на:

http://magaibutsu.com/mgb

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички