Velian, Chaplins Dream и Future Was Perfect с общ концерт


Velian, Chaplins Dream и Future Was Perfect с общ концерт

4296

Българските групи Velian, Chaplin's Dream и Future Was Perfect ще изнесат съвместен концерт в B-side на столичния клуб Mixtape 5 на 3 декември. Velian се събират през 2015 г., като бързо набират скорост и популярност в рамките на родния ъндърграунд. Стилът им, съчетаващ елементи на мелодичен дет метъл, пауър метъл и готик, бива определян от самата банда като дарк метъл. Музикантите взеха участие в няколко големи фестивала и концерти в България и в региона, споделяйки обща сцена с Kreator, Moonspell, Kamelot, Delian, Dragonforce, Rotting Christ, Eluveitie, Warrel Dane, Diary Of Dreams, Myrath и други. Както MySound.bg вече писа, дебютното EP на Velian"Fireflies" излезе на 29 февруари 2016. В момента групата работи по записите за своя първи дългосвирещ албум, чиято поява се очаква в първите месеци на 2018.
Chaplin’s Dream е прогресив метъл група от Шумен. Първият ѝ студиен албум "Genesis" излезе през юли 2017 и е записан основно на живо на сцената в Народно читалище "Дружба", Харманли, с идеята да улови емоцията на концертното изпълнение. Извън формата на типичния прог метъл албум, "Genesis" е творение на формация, която не се колебае да провокира аудиторията си. В него влизат 10 песни с обща продължителност един час. Наличен е в повечето интернет платформи и на CD.
Future Was Perfect е инструментало прогресив рок трио от София. Музикалният им почерк е изключително разнообразен, примесващ в себе си множество различни влияния – от класическото прог звучене на 70-те, в което инструменти като мелотрон и хамънд орган придават разпознаваема характерност, през леки джазови заигравки до тежки и технични метъл рифове. Дебютният едноименен албум на групата излезе в края на миналата година и може да бъде чут в онлайн платформи като Bandcamp, Spotify, iTunes, CDbaby и други. Откриващата композиция "Traces Unknown" от този албум бе гласувана за "Песен на месеца" от читателите на престижното онлайн издание за прогресив рок Prog Sphere. Билети за концерта ще се продават само на място на цена от 10 лв. Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/121597885185542




Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички