Успех на български поети с китара в Сърбия


Успех на български поети с китара в Сърбия

5261

Български поети с китара спечелиха награди на Международния фестивал за изпята поезия Кантфест Белград 2017 в СърбияМат Петрарка, американец, който отскоро живее в София, се класира на първо място и свири в стил алтернативен рок, като впечатли публиката с авторската си песен "Run Within". Втора награда получи Марияна Добрева, опитна певица от Бургас, основател на рок група Силует. На четвърто място се нареди младият талантив български музикант Борис Масларски, син на известния бард Асен Масларски. Борис спечели с огромна преднина на първия полуфинал.
Кантфест Белград се състоя за четвърта поредна година в сръбската столица между 17 и 20 ноември. Конкурсната програма включваше 24 артиста от Сърбия, Хърватия, Словения, Босна, Македония и България, които изпълниха по две песни в две конкурсни вечери – полуфинал и финал. Полуфиналите се проведоха в град Индиджа и в Белград. Най-добрите 12 участници бяха включени във финалната вечер, която се организира и излъчи от сръбската телевизия Studio B. Събитието беше в стила на риалити формати като "Гласът на България" и X-Factor. 4-членно жури в състав Миодраг Якшич (продуцент и издател), Бранимир Локнер (музиковед), Иван Кичанович (поет с китара, победител на Кантфест 2016) оценяваше изпълненията, а публиката имаше възможност да гласува с есемис. Сред членовете на журито и почетен гост на фестивала беше българската кънтри певица и журналистка Лили Друмева.
Организатор на Кантфест Белград е известният сръбски издател и поет Миодраг Якшич. Както MySound.bg вече писа, в края на септември той беше в София в качеството си на жури на първото издание на международния фестивал Sofia Singer Songwriter Fest, организиран от Лили Друмева. Победителите на софийския фестивал получиха право за участие на Кантфест Белград. Кънтри певицата и журналистка (на снимката вдясно), която бе предводител на гостите от България, беше посрещната с голямо уважение и бе наречена "музикална легенда" от водещия на сръбската телевизия.
Оромен успех за България и за културните връзки между двете страни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички