Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Der Hunds подгряват Fun Lovin Criminals у нас


Der Hunds подгряват Fun Lovin Criminals у нас

4551

Fun Lovin Criminals, лошите момчета от Ню Йорк, избраха така актуалната българска рок банда Der Hunds да ги подгрее на концерта им в София. Както е известно, организираното от "Жокер Медия" събитие ще се състои в зала "Универсиада" на 17 ноември. Родната формация е създадена през пролетта на 2003 година от Боби Косатката, който и до момента е неин вокал. След известни промени,  днес групата е в състав: Мартин Евстатиев и Деян Петков (китари), а зад барабаните е Иво Пифа. Всички музиканти имат бекграунд с други формации, но събирането им в Der Hunds е вярната формула.
През годините  Der Hunds получават признание не само от нашата публика, където се изявяват предимно в различни клубове и фестивали, но и се разписват на международната сцена. На 16 май 2011  бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и чужди групи в Конкурса за непопулярна група на Elevation Festival. Наградата е участие на фестивала като подгряваща група за Cypress Hill, Erykah Badu и Sean Paul. От 2011 г. музикантите участват в ежегодния фестивал, посветен на големия рок изпълнител Георги Минчев "Цвете за Гошо". Групата не пропуска и редица други мащабни събития у нас, сред които Spirit Оf Burgas през 2011 и 2013. Бандата загрява и феновете на Guns 'n' Roses, Ugly Kid Joe, Kaiser Сhiefs и Within Temptation на сцената на фестивала Sofia Rocks 2012.   Съставът е избран от слушателите на радио Z-Rock да участва в конкурса "Зелената песен на България" и записва песента "Дива птица", с която печели наградата за текст през 2013.   Музикантите грабват и две отличия от конкурса за поп и рок песен на БНР "Златна пролет" 2016 с песента  "Спомен", която влезе в предстоящия им студиен албум. Специалната награда на журито е участие на международния фестивал в Грьонинген, Холандия през януари 2017. Именно тя дава право на бандата през декември 2016 да изнесе голям концерт в Първо студио на Българското националното радио, с който да представи програмата си в афиша на  престижния световноизвестен холандски фестивал.
Der Hunds триумфират на престижния музикален фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген в средата на януари 2017, а тази есен групата (на снимката) отдаде почитта си към Крис Корнел с концерт-трибют в негова памет и предприе турне в по-големите градове на България.
Хедлайнърите Fun Lovin Criminals - с любезното домакинство на рок-бар Rock It, канят публиката на страхотно афтърпарти, което ще се заформи веднага след края на концерта. Освен в апмплоато си на фронтмен, Хюи ще влезе в ролята на диджей и ще миксира любимите си хитове на купона, чийто начален час е 23.00 ч.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и партньорските вериги.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички