Der Hunds подгряват Fun Lovin Criminals у нас


Der Hunds подгряват Fun Lovin Criminals у нас

4534

Fun Lovin Criminals, лошите момчета от Ню Йорк, избраха така актуалната българска рок банда Der Hunds да ги подгрее на концерта им в София. Както е известно, организираното от "Жокер Медия" събитие ще се състои в зала "Универсиада" на 17 ноември. Родната формация е създадена през пролетта на 2003 година от Боби Косатката, който и до момента е неин вокал. След известни промени,  днес групата е в състав: Мартин Евстатиев и Деян Петков (китари), а зад барабаните е Иво Пифа. Всички музиканти имат бекграунд с други формации, но събирането им в Der Hunds е вярната формула.
През годините  Der Hunds получават признание не само от нашата публика, където се изявяват предимно в различни клубове и фестивали, но и се разписват на международната сцена. На 16 май 2011  бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и чужди групи в Конкурса за непопулярна група на Elevation Festival. Наградата е участие на фестивала като подгряваща група за Cypress Hill, Erykah Badu и Sean Paul. От 2011 г. музикантите участват в ежегодния фестивал, посветен на големия рок изпълнител Георги Минчев "Цвете за Гошо". Групата не пропуска и редица други мащабни събития у нас, сред които Spirit Оf Burgas през 2011 и 2013. Бандата загрява и феновете на Guns 'n' Roses, Ugly Kid Joe, Kaiser Сhiefs и Within Temptation на сцената на фестивала Sofia Rocks 2012.   Съставът е избран от слушателите на радио Z-Rock да участва в конкурса "Зелената песен на България" и записва песента "Дива птица", с която печели наградата за текст през 2013.   Музикантите грабват и две отличия от конкурса за поп и рок песен на БНР "Златна пролет" 2016 с песента  "Спомен", която влезе в предстоящия им студиен албум. Специалната награда на журито е участие на международния фестивал в Грьонинген, Холандия през януари 2017. Именно тя дава право на бандата през декември 2016 да изнесе голям концерт в Първо студио на Българското националното радио, с който да представи програмата си в афиша на  престижния световноизвестен холандски фестивал.
Der Hunds триумфират на престижния музикален фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген в средата на януари 2017, а тази есен групата (на снимката) отдаде почитта си към Крис Корнел с концерт-трибют в негова памет и предприе турне в по-големите градове на България.
Хедлайнърите Fun Lovin Criminals - с любезното домакинство на рок-бар Rock It, канят публиката на страхотно афтърпарти, което ще се заформи веднага след края на концерта. Освен в апмплоато си на фронтмен, Хюи ще влезе в ролята на диджей и ще миксира любимите си хитове на купона, чийто начален час е 23.00 ч.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и партньорските вериги.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички