Кристиан Костов с европейска награда за дебют


Кристиан Костов с европейска награда за дебют

4825

17-годишната поп звезда Кристиан Костов стана първият българин, носител на награда EBBAEuropean Border Breakers Awards.

Отличията се връчват на дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава.

Кристиан научи новината в ефира на предаването "Евробокс" на програма "Хоризонт" в интервю с музикалния редактор Жени Монева миналата неделя. "Наградата е уникална! Много съм щастлив! Не мога да повярвам! Всичко върви нагоре за мен и то защото стъпих на сцената в България!", каза певецът в ефира на "Евробокс". Тази награда включва Кристиан в звездния отбор на младите изпълнители в Европа, сред които са другите носители на приза Адел, Индила, Александра Стан и Дуа Липа, допълни Жени Монева.

Официалното връчване на EBBA ще се състои на бляскава церемония в Грьонинген, Холандия, на 17 януари, когато той ще пее на живо. Наградата ще му бъде връчена лично от легендата на британската музика Джулс Холанд.

Събитието е част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика "Евросоник". Те са подкрепени от Европейската комисия по програмата Creative Europe и се осъществяват с медийната подкрепа на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио. Както MySound.bg вече извести, Saint Electrics ще представи  страната ни на фестивала в Холандия догодина.
Кристиан Костов постигна първата си голяма победа на конкурса "Евровизия" 2017 в Киев. Тогава той извоюва за България второто място, най-високото постижение за страната ни в този престижен европейски конкурс, допринасяйки и за друга важна стъпка в кариерата му – той доби голяма популярност в цяла Европа с песента "Beautiful Mess".

Следващият връх, който Кристиан може да покори в рамките на EBBA заедно със слушателите на БНР и всички българи, е наградата  на публиката - Public Choice Award, която ще бъде резултат от онлайн гласуване. Условията ще бъдат публикувани в началото на декември на уебсайта на БНР.

Как Кристиан Костов научава новината - тук:

http://bnr.bg/post/100900852/kristian-kostov-s-evropeiska-nagrada-za-debut

https://www.facebook.com/EBBA.Awards/videos/1733646766680253

Кристиан Костов е роден на 15 март 2000 г. в Москва. Първият състав, в който участва като певец, е известният руски детски ансамбъл Непоседы. През 2006 г. се записва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти "Голос Дети" и стига до финал. През сезон 2015/2016 участва, стига до финал и завършва на второ място в четвъртия сезон на българското издание на X Factor. Приема предложението на "Вирджиния Рекърдс" да стане част от звездите на лейбъла и няколко месеца по-късно излиза дебютният му сингъл "Не си за мен". С него заема първо място в националната класация на най-излъчваните български песни в радио- и телевизионния ефир. Месец след това "Вирджиния Рекърдс" представят "Вдигам Level" на Pavell & Venci Venc' и Кристиан Костов, която оглавява официалната класация в продължение на 12 поредни седмици и е отличена за "Песен на годината".

Участва в международния конкурс за песен "Евровизия" в Киев, достига до финала на 13 май и печели безпрецедентното за България второ място

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички