Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Моята сила шумно огласи новия албум на Б.Т.Р.

29.11.2017   MySound.bg
Б.Т.Р.
"Mоята сила" е първият сингъл  от новия албум на Б.Т.Р., чиято премиера ще се състои с концерт в зала 1 на НДК на 29 март 2018.
 
 
На този етап проектът, който идва след шумно аплодирания диск "Защо?" (2014), включва 10 песни, с определено  завръщане към твърдия звук. "Невидими стени" е  следващото заглавие, което скоро ще бъде в ефир. Парчето разказва за ограниченията, които ни налагат нашите собствени страхове. 
 
Автор на музиката и текста на "Mоята сила" е Славчо Николов, аранжиментът е на Б.Т.Р. Както в клипа на "Несбъдване", така и сега рокаджиите залагат на филмовата визия. Но докато "Несбъдване" е в стилистиката на фентъзи филмите, в "Моята сила" сюжетът е по-близо до екшън драма. Обратно на клишето, водещата роля в клиповете да се изпълнява от вокалиста, тук главната актьорска задача е делегирана на басиста Иван Калфов (вдясно на снимката). Неговият герой е въвлечен в престъпна история, унищожавайки архив, който уличава жената, която (може би) обича, докато останалите от групата се опитват да му помогнат. В ролята на мистериозната жена е моделът Олга Модева. Филмиран е точното определение за  видеото визията, монтажът, начинът,  по който се развива действието и разказва историята, е изцяло в киностилистика.
 
Екипът,  заснел клипа, е начело с един от най–популярните български актьори, вече и режисьор - Асен Блатечки, който  има зад гърба си множество кино- и телевизиони продукции. По-голямата част от снимките са изцяло на нощен режим, което е специфично и технически по-сложно, затова  тази задача бе поверена на оператора Мартин Чичов. Заснемането на нощните сцени с коли, оборудвани със специални камери и осветление и шофирането из нощна София, отнело доста време - от 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта. 
 
В кадрите "участва" най-известната кола от съвременното ни  кино – "Люси" , "изиграла" главна роля в хитовия "Бензин" на Блатечки и управлявана по време на снимките неслучайно от съученика на Асен - Атанас Пенев
 
Видеоклипът е сниман в края на юли в динамични метереологични условия – 40-градусова жега при снимките на покрива на сграда в центъра на София, последвана от  буря с градушка в гората на територията на киноцентъра на Витоша.4055
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930