Максим Ешкенази дирижира два концерта с музиката на Джон Уилямс


Максим Ешкенази дирижира два концерта с музиката на Джон Уилямс

5101

Максим Ешкенази ще участва в два големи концерта от зимния цикъл на Фортисимо Фамилия - "Музиката на Джон Уилямс", които ще се състоят в столичната в зала "България" на 7 и 8 декември.
След великолепно начало с "Лешникотрошачката" на Чайковски пред пълна зала "България" и над 100 правостоящи деца и родители, семейният фестивал за класическа музика Фортисимо Фамилия и Софийската филхармония се готвят за космическо-приключенска сага с музиката на големия съвременен композитор Джон Уилямс. Той е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с над 40 номинации и 5 награди "Оскар".
Едва ли има дете или пораснал любител на виртуозната филмова музика, които да не искат да чуят на живо - при това в изпълнение на цял симфоничен оркестър! - култовите теми от филмите, с които расте поколение след поколение - "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Джурасик парк","Сам вкъщи", "Супермен" и "Извънземното". 
Диригент на двата концерта ще бъде Максим Ешкенази. Маестрото работи с Фортисимо Фамилия пета поредна година: миниепоха, в която над 200 концерти успяха да срещнат над 70 000 деца и родители с магията на класическата музика. 
След празничните семейни концерти с музиката на Джон Уилямс, фестът продължава с пет изяви в зала "България" през 2018. 

Пълната програма - тук.  
 Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлайн от www.ticketsbg.com или на място от касите на зала "България". 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички