Отново е Коледа с детския хор Пим-пам


Отново е Коледа с детския хор Пим-пам

5055

Детският хор Пим-пам и музикална агенция "Кантус Фирмус" представят тържествения коледен концерт "Отново е Коледа", който ще се състои в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 19 декември.

В програмата ще участват различните формации на ансамбъла – от най-малките певци на 4-5 години, до най-опитните хористи в концертния състав на възраст до 18 г. Диригент на хора е Ирена Христова. Децата ще изпеят любими коледни песни от български и чужди композитори, които създават неповторимо празнично настроение за всички слушатели. По традиция част от програмата е и емблематичната песен "Отново е Коледа" на големия български композитор Борис Карадимчев – основател и дългогодишен художествен ръководител на хора. Като специални гости в програмата са поканени талантливите млади певци Илона Иванова и Денко Проданов, които ще се включат със солови и дуетни изпълнения заедно с хора. В концерта ще участва също и сборна мъжка хорова формация с диригент Кристиан Попов за изпълнението на серия от песни за Рождество, композирани от покойния вече Карадимчев през 1991, които не са изпълнявани оттогава.

Детски хор Пим-пам е създаден през 1979 г. През годините хорът популяризира естествената, неповторима детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. С еднакво майсторство формацията изпълнява песни за деца, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на български фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Голямата популярност на хора се дължи на многобройните концерти в България и чужбина, на предаванията по българските телевизионни канали и радиостанции и на записите. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна и Канада.

Илона Иванова става известна с участието си в петия сезон на "Гласът на България" (2017) в отборите на Графа и Иван Лечев. Тя е завършила Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. От 2014 г. пее в спектакли и концерти на Националния музикален театър "Ст. Македонски", където дебютира в представлението за деца "Котаракът Шарл". Други постановки с нейно участие са "Фраскита", "Вълшебната флейта", "Любов и смърт в Мулен Руж". През миналия сезон тя се изяви в мюзикъла "Булевардът на Залеза" от А. Л. Уебър, под режисурата на академик Пламен Карталов, както и в "Бягство" по песните на дует Авеню. Най-новата ѝ роля е от спектакъла "Орфей в Ада" от Ж. Офенбах с режисьор Явор Радованов.

Денко Проданов (на снимката) завършва НУИ "Добри Христов" във Варна, след което е приет в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. Илка Попова. Продължава обучението си с магистратура в специалност Музикално-сценична режисура в класа на доц. д-р Виолета Горчева отново в НМА. Седми сезон Денко Проданов е солист в Националния музикален театър "Стефан Македонски" с главни роли от постановките "Лелята на Чарли", "Бал в Савой", "Аладин е един", "Службогонци", "Моята прекрасна лейди", "Графиня Марица", "Фраскита", "Цигански барон", "Любов и смърт в Мулен Руж", "Булевардът на Залеза", "Бягство" и други. Участвал е с успех и в независимите проекти "Алис в страната на сънищата", "Грозното пате" и други. Носител е на две награди "Кристална лира" (2014 в категория млад изпълнител и 2016 в категорията оперно и оперетно изкуство).

Билетите за събитието - чрез сайта Ticketsbg.com и на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички