Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Отново е Коледа с детския хор Пим-пам


Отново е Коледа с детския хор Пим-пам

5066

Детският хор Пим-пам и музикална агенция "Кантус Фирмус" представят тържествения коледен концерт "Отново е Коледа", който ще се състои в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 19 декември.

В програмата ще участват различните формации на ансамбъла – от най-малките певци на 4-5 години, до най-опитните хористи в концертния състав на възраст до 18 г. Диригент на хора е Ирена Христова. Децата ще изпеят любими коледни песни от български и чужди композитори, които създават неповторимо празнично настроение за всички слушатели. По традиция част от програмата е и емблематичната песен "Отново е Коледа" на големия български композитор Борис Карадимчев – основател и дългогодишен художествен ръководител на хора. Като специални гости в програмата са поканени талантливите млади певци Илона Иванова и Денко Проданов, които ще се включат със солови и дуетни изпълнения заедно с хора. В концерта ще участва също и сборна мъжка хорова формация с диригент Кристиан Попов за изпълнението на серия от песни за Рождество, композирани от покойния вече Карадимчев през 1991, които не са изпълнявани оттогава.

Детски хор Пим-пам е създаден през 1979 г. През годините хорът популяризира естествената, неповторима детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. С еднакво майсторство формацията изпълнява песни за деца, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на български фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Голямата популярност на хора се дължи на многобройните концерти в България и чужбина, на предаванията по българските телевизионни канали и радиостанции и на записите. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна и Канада.

Илона Иванова става известна с участието си в петия сезон на "Гласът на България" (2017) в отборите на Графа и Иван Лечев. Тя е завършила Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. От 2014 г. пее в спектакли и концерти на Националния музикален театър "Ст. Македонски", където дебютира в представлението за деца "Котаракът Шарл". Други постановки с нейно участие са "Фраскита", "Вълшебната флейта", "Любов и смърт в Мулен Руж". През миналия сезон тя се изяви в мюзикъла "Булевардът на Залеза" от А. Л. Уебър, под режисурата на академик Пламен Карталов, както и в "Бягство" по песните на дует Авеню. Най-новата ѝ роля е от спектакъла "Орфей в Ада" от Ж. Офенбах с режисьор Явор Радованов.

Денко Проданов (на снимката) завършва НУИ "Добри Христов" във Варна, след което е приет в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. Илка Попова. Продължава обучението си с магистратура в специалност Музикално-сценична режисура в класа на доц. д-р Виолета Горчева отново в НМА. Седми сезон Денко Проданов е солист в Националния музикален театър "Стефан Македонски" с главни роли от постановките "Лелята на Чарли", "Бал в Савой", "Аладин е един", "Службогонци", "Моята прекрасна лейди", "Графиня Марица", "Фраскита", "Цигански барон", "Любов и смърт в Мулен Руж", "Булевардът на Залеза", "Бягство" и други. Участвал е с успех и в независимите проекти "Алис в страната на сънищата", "Грозното пате" и други. Носител е на две награди "Кристална лира" (2014 в категория млад изпълнител и 2016 в категорията оперно и оперетно изкуство).

Билетите за събитието - чрез сайта Ticketsbg.com и на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички