Иван Шопов и Авигея гости на Българите!: Забравените постижения


Иван Шопов и Авигея гости на Българите!: Забравените постижения

4786

Иван Шопов и талантливите момичета от Авигея ще бъдат специални гости на премиерата на  книгата на Делян Момчилов "Българите!: Забравените постижения" в столичния клуб "Терминал1" от 19.30 ч. на 5 декември, известиха от издателство "Сиела", в чийто каталог се появи творбата.
 
Произведението съдържа 50 реални истории и над 300 илюстрации. Книгата е насочена към децата, към техните родители, към тийнейджърите, към родолюбците, към космополитите – към всеки, който иска да научи малко повече за близкото и далечното ни минало, за да съхрани доброто, оптимистичното и любопитното в националната ни памет. 

Ако не знаете кой е първият българин, стъпил на Антарктика, първата българка, обиколила света, основоположникът на българското кино, първият български илюзионист или откривателят на Lactobacillus bulgaricus, то в "Българите!: Забравените постижения" ще откриете не само невероятните им истории, но и ще ги видите през иновативния визуален сценарий на Делян Момчилов и над 300 цветни илюстрации на Стен Дамянов ("Просто Спас").

50 българи, 50 забравени постижения. Под ръководството на професор Пламен Павлов, книгата гарантира  висока историческа стойност, без да претендира за академичен труд и да изпада в патетична полемика.

Припомнете си доброто, смисленото и любопитното в живота на 50 забележителни българи, приканиха организаторите. Проектът ще бъде подкрепен на премиерата си от съвременни просветители и дейци, сред които Светослав Иванов, Андрей Захариев, Захари Карабашлиев и Георги Тошев, а Иван Шопов и Авигея ще се включат с вълнуваща изненада.

Събитието е във Фейсбуктук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички