Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Графа ще пее на големия никулденски концерт в Бургас

05.12.2017   MySound.bg
Графа

Голям концерт на Графа на площад "Тройката" в Бургас ще бъде кулминацията в програмата за 6 декември.

Владимир Ампов ще поздрави бургазлии за празника на града и ще изпълни най-известните си песни като подарък за всички, които празнуват на площада. В никулденския концерт ще вземе участие и една от най-обичаните от бургазлии певици - неповторимата Тони Димитрова. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат още младите таланти от НУМСИ "Панчо Владигеров", ПФА "Странджа", хор Милка Стоева, клуб по спортни танци "Бургас 75", Гюлсюм Али и Бургаският духов оркестър.

Водещи ще бъдат колоритните и добре познати на всички Мария Силвестър и Ники Станоев. Акцентът на празненството ще бъде традиционното запалване на светлините на коледната елха и приказната украса по главните улици на града. Концертът е с начало 17.30 часа.

Бургас винаги се е славел със своя артистичен дух и хора на изкуството. Този неповторим дух и традиции ще покаже тази година никулденското градче в градинката до Часовника на 6 декември. Пространството отново ще се оживи, като този път ще приюти всички видове изкуства, с които Бургас се гордее от години - литература, музика, танци, балет, театър, изобразително изкуство.

Автентични рибарски лодки ще пресъздават типичната атмосфера на празника. Те обаче ще бъдат преобразени като арт пространство, на което ще се представят различни изкуства. В една от тях жители и гости ще могат да си вземат книга от бургаски писатели с автограф от автора. В друга ще се демонстрира плетене на морски възли.

Майстор на четката ще "закача" посетителите, превръщайки ги в герои на своите шаржове, които след това ще им подарява. Танцьори и актьори ще внасят празнично настроение от нова, специално изработена сцена. За морската атмосфера ще допринесе голям кораб, който ще опъне платна зад нея. Рибарска мрежа също ще украси градинката до Часовника.

Колоритни рибарски истории и шеги ще разсмиват гостите на никулденското градче. Вестникарчета ще раздават най-новия брой на традиционния за празника "Бургаски вестник". В него всеки гражданин и гост на Бургас ще открие интересни факти за Никулден, честванията и трапезата му, морски, рибарски истории и снимки, както и всичко по-любопитно, свързано с морето.1108
100%
 

Ноември ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930