Шон Комбс е най-захлебилият музикант на 2017


Шон Комбс е най-захлебилият музикант на 2017

6572

Американският рапър и продуцент Шон Комбс (Sean Combs), с артистични псевдоними Пи Диди, Пъф Деди или просто Диди, оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатени изпълнители.

По данни на изданието шефът на Big Boy Records и някогашен ментор на Еминем е припечелил 130 млн. долара през изминалите 12 месеца, но близо половината от тях (70 млн.) са всъщност приходи от продажбата на колекцията му облекла. Останалите средства пък са резултат от реклама срещу осемцифрен договор със Ciroc, британската водка на марката Diageo, и от продажби на билети за концертите от неотдавнашното му турне.

Едва на второ място вчарта се класира американската поп и ар-ен-би дива Бионсе, която през 2017 година е спечелила 105 млн. долара. Според списанието за нея най-доходоносни са се оказали шоутата от световната обиколка Formation и приходите от албума ѝ "Lemonade".

Нататък в чарта е канадският хип-хопър и продуцент Дрейк, който тази година помля конкуренцията, отвоювайки отличия в 13 категории на сп. "Билборд", с приходи от 94 млн. долара, следван от колегата си The Weeknd ($92 million).

От списъка на престижното списание става ясно, че най-младият изпълнител в класацията е поп звездата Джъстин Бийбър (на 7-о място с 83,5 млн. долара). Най-възрастният пък е бившият член на Битълс Пол Маккартни (75 г.), който застава под № 13 с 54 млн. долара.

Изданието отчита още, че, освен Бионсе, в Топ 25 на най-високоплатените музиканти намират място едва 5 жени.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички