Инфаркт отнесе Уоръл Дейн


Инфаркт отнесе Уоръл Дейн

5023

Американският певец и композитор Уоръл Дейн (Warell Dane) почина в Сао Пауло, Бразилия, на 13 декември.

Сърдечен удар е причината за кончината на 56-годишният фронтмен на Nevermore и Sanctuary. "Спомина се през нощта в апартамента, където беше отседнал за записи", пояснява китаристът Джони Мораеш, който участва във втория солов диск на Дейн. Колегата му направил сърдечен масаж и позвънил на спешна помощ, която пристигнала много бързо, но певецът вече бил издъхнал. Неговото здраве бе сериозно разклатено напоследък заради тежък алкохолизъм, злоупотреба с други субстанции и диабет.   

Инструменталите за проекта били почти готови и Уоръл Дейн бил започнал да записва някои от вокалните партии, когато го покосил инфарктът. Музикантите от соловата му група обмислят възможността да довършат албума с гост-вокалисти в памет на покойния си лидер, но това предстои да бъде уточнявано тепърва.

Уоръл придоби популярност с бандата Sanctuary, с която издаде два студийни албума преди да основе Nevermore. Именно със сиатълската прогресив-траш формация успя да постигне по-сериозни успехи. През 2011 Ван Уилямс и Джеф Лумис се разделят с Nevermore поради музикални различия, а Дейн обявява, че проектът е жив, но временно замразен. Самият той пуска  още един диск със Sanctuary, после се отдава на индивидуална кариера.

Музикантът се представи за първи път пред българска публика в столичния клуб Rock It през 2015.

Изявата на знаковия баритон бе по повод 15-тата годишнина от издаването на албума на Nevermore "Dead Heart In A Dead World".

Снимка: Metal Hammer

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички