Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на Пим-пам

18.12.2017   MySound.bg
Пим-Пам
Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на  сцена, ще бъдат част от програмата на концерта "Отново е Коледа".
 
Както MySound.bg вече оповести, празничното събитие ще се състои в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 19 декември. "Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник", споделя Ирена Христова, диригент на детския хор Пим-пам по повод събитието. През 1990 година незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името "Коледни песни и молитви".
 
Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детския хор Пим-пам и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на Пим-пам, за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в Пим-пам. Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове – Йоан Кукузел - Ангелогласния.
 
По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан. Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които предсатяв пред публика, е именно "Молитва" от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на "Гласът на България" и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър "Стефан Македонски". На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението "Лелята на Чарли" на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда Кристална лира" в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г. 
 
Водещ на концерта "Отново е Коледа" ще бъде известната журналистка от радио FM + Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия "105,6 новините сега". 
 
Билетите за събитието са почти изчерпани. Ограничено количество места на втори балкон все още са налични и могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус" в залата.1020
100%
 

Октомври ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031