Момичетата 4 Magic победители в X Factor Сътворението на звездите


Момичетата 4 Magic победители в X Factor Сътворението на звездите

4737

Момичетата от квартет 4 Magic победиха в петия сезон на X Factor, който завърши с битка на женски вокали и впечатляващи сценични изяви в ефира на  Nova TV онази вечер. "Все още не можем да повярваме, че спечелихме. Благодарим на всички, които ни подкрепяха, както и на целия екип, който ни даде толкова много", споделиха бъдещите музикални звезди на България. За първи път в историята на шоуто у нас именно група стигна до първото място, превръщайки отбора на Любо Киров в първенец.
Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова получиха сумата от 50 000 лв., връчена от продуцента на шоуто Магърдич Халваджиян, както и възможност за бъдеща музикална кариера. Четирите момичета от Пловдив спечелиха сърцата на журито в началото на кастингите с народно пеене и музикален синхрон, на финала утвърдиха своето присъствие в изпълнение с Християна Лоизу и самостоятелно с баладата "Fire Тo Тhe Rain" на Адел.  Момичетата се познават от години и не са събрани в хода на предаването. Преди него всички посещават "Арт войс център" в Пловдив, а създателят му - Румяна Иванова, ги събира в квартет. "Всички ходихме на индивидуални уроци при Румяна Иванова. Тя реши, че ще се получи нещо много интересно, ако сформира група от нас. Така и стана - стана нещо магично, а именно оттам идва и името ни", разкрива Елеонора Иванова. Преди да се наредят сред кандидатстващите за риалитито, девойките участват на конкурси и фестивали като група и печелят награди. "Така ни запомниха като квартет Магия. Но когато се записахме за X Factor, решихме да променим името си, като го направим по-интересно, но и в същото време да запазим част и от квартет Магия. Така измислихме 4 Magic - четири магии", пояснява Елия Тодорова.

На крачка от победата в големия финал със сцената се разделиха Ева Пармакова и Йоана. Финалистките от отбора на момичетата представиха дует с Михаела Маринова и Кристиан Костов.
С най-малък вот шоуто напусна софиянката Ева, оставяйки Йоана и 4 Magic в решаващ двубой. "Живея с тази сцена. Тя е изключително специална за мен и съм сигурна, че хората, с които се запознах тук, ще продължат да бъдат част от моето бъдеще", сподели Йоана в последните минути на сезона. Тя завършва гимназията с изучаване на чужди езици "Петър Богдан" в родната си Монтана, а след това се записва в Националната музикална академия в класа на Алис Боварян. Но всичките ѝ приятели учат в друго висше училище - в Нов български университет, и заради това Йоана решава да напусне Консерваторията след един семестър в нея. Следващата учебна година е приета в НБУ със специалност "Поп и джаз пеене" в класа на Етиен Леви. Заради приятелите си тя се решава на още нещо - да се пробва в X Factor. Всъщност те са и в основата на това да се пробва в предаването - убеждават я, че е достатъчно талантлива, за да е сред участниците в него. "Истината е, че съм такава, каквато бях и преди шоуто. Определено съм земен човек, не съм се възгордяла", усмихва се Йоана.
Специален гост в нощта на големия финал беше дамата с ненадминат глас Марги Хранова.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички