Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Момичетата 4 Magic победители в X Factor Сътворението на звездите


Момичетата 4 Magic победители в X Factor Сътворението на звездите

4782

Момичетата от квартет 4 Magic победиха в петия сезон на X Factor, който завърши с битка на женски вокали и впечатляващи сценични изяви в ефира на  Nova TV онази вечер. "Все още не можем да повярваме, че спечелихме. Благодарим на всички, които ни подкрепяха, както и на целия екип, който ни даде толкова много", споделиха бъдещите музикални звезди на България. За първи път в историята на шоуто у нас именно група стигна до първото място, превръщайки отбора на Любо Киров в първенец.
Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова получиха сумата от 50 000 лв., връчена от продуцента на шоуто Магърдич Халваджиян, както и възможност за бъдеща музикална кариера. Четирите момичета от Пловдив спечелиха сърцата на журито в началото на кастингите с народно пеене и музикален синхрон, на финала утвърдиха своето присъствие в изпълнение с Християна Лоизу и самостоятелно с баладата "Fire Тo Тhe Rain" на Адел.  Момичетата се познават от години и не са събрани в хода на предаването. Преди него всички посещават "Арт войс център" в Пловдив, а създателят му - Румяна Иванова, ги събира в квартет. "Всички ходихме на индивидуални уроци при Румяна Иванова. Тя реши, че ще се получи нещо много интересно, ако сформира група от нас. Така и стана - стана нещо магично, а именно оттам идва и името ни", разкрива Елеонора Иванова. Преди да се наредят сред кандидатстващите за риалитито, девойките участват на конкурси и фестивали като група и печелят награди. "Така ни запомниха като квартет Магия. Но когато се записахме за X Factor, решихме да променим името си, като го направим по-интересно, но и в същото време да запазим част и от квартет Магия. Така измислихме 4 Magic - четири магии", пояснява Елия Тодорова.

На крачка от победата в големия финал със сцената се разделиха Ева Пармакова и Йоана. Финалистките от отбора на момичетата представиха дует с Михаела Маринова и Кристиан Костов.
С най-малък вот шоуто напусна софиянката Ева, оставяйки Йоана и 4 Magic в решаващ двубой. "Живея с тази сцена. Тя е изключително специална за мен и съм сигурна, че хората, с които се запознах тук, ще продължат да бъдат част от моето бъдеще", сподели Йоана в последните минути на сезона. Тя завършва гимназията с изучаване на чужди езици "Петър Богдан" в родната си Монтана, а след това се записва в Националната музикална академия в класа на Алис Боварян. Но всичките ѝ приятели учат в друго висше училище - в Нов български университет, и заради това Йоана решава да напусне Консерваторията след един семестър в нея. Следващата учебна година е приета в НБУ със специалност "Поп и джаз пеене" в класа на Етиен Леви. Заради приятелите си тя се решава на още нещо - да се пробва в X Factor. Всъщност те са и в основата на това да се пробва в предаването - убеждават я, че е достатъчно талантлива, за да е сред участниците в него. "Истината е, че съм такава, каквато бях и преди шоуто. Определено съм земен човек, не съм се възгордяла", усмихва се Йоана.
Специален гост в нощта на големия финал беше дамата с ненадминат глас Марги Хранова.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички