Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Йозеф ван Висем в София и Пловдив през февруари


Йозеф ван Висем в София и Пловдив през февруари

4555

В края на изтичащата година радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз" започва лека-полека да обявява програмата си за 2018 г., когато и той, и предаването-майка "Аларма" на програма "Христо Ботев" стават на 10 години.  Първото от поредицата важни имена, които ще ви разкрием още преди Нова година, е това на живеещия в Ню Йорк холандски майстор на "нова музика за старинни инструменти" и носител на наградата за филмова музика в Кан Йозеф ван Висем. Той ще изнесе два концерта в рамките на "Аларма" – в София на 23 февруари и в Пловдив на 24 февруари. Новият албум на Йозеф ван Висем "Nobody Living Can Ever Make Me Turn Back" излезе официално на 10 ноември. Месец по-късно култовият инструменталист и композитор потвърди участието си в концертната серия "Аларма Пънк Джаз" на програма "Христо Ботев" през февруари. Изявата в София ще е на 23 февруари, петък, в обновеното Второ студио на БНР. Местата са само 80, а билетите вече се продават онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay. Препоръчваме ви да действате моментално, но, ако не успеете навреме, на следващия ден – събота, 24 февруари – Йозеф ван Висем ще свири и в Пловдив, в "Би Боп Кафе" (за този концерт билетите също вече са в продажба). За София подгряващ артист е Nocktern (в соло пиано вариант), а за Пловдивтриото за средновековна музика Ambient FolkloreЙозеф ван Висем е творец, чиито музикални търсения и превъплъщения не познават жанрови граници – неговата лютня стои напълно естествено и в пост-рок, и в пост-пънк, и в ренесансов, и в бароков, и в ембиънт-нойз контекст.  Aвтор е на музиката към филма "Само любовниците остават живи" на Джим Джармуш, за която е удостоен с наградата в категорията "Филмова музика" на кинофестивала в Кан. Работил е с легендарни музиканти като Тетуци Акияма, Гари Лукас, Кейджи Хайно, Грег Ковалски, United Bible Studies, Sqürl на Джармуш, Доминго Гарсия-Уидобро и други. Участник е и във формациите Brethren Of The Free Spirit и Heresy Of The Free Spirit и създател на лейбъла Incunabulum. Както MySound.bg вече писа, в България идва за трети път – отново по покана на "Аларма". "Времената, в които живеем, са съвсем тежки. Всичко е доста повърхностно, смятам, и ориентирано в погрешната посока. Всички правят едни и същи неща. Дори снимките, които правим, например, са едни и същи. Изкуството се е превърнало в част от света на мултинационалните корпорации. Всички големи градове по света днес изглеждат по един и същи начин с веригите "МакДоналдс" и т.н. Хората комуникират през екрани и вече не си говорят по друг начин... И лютнята в случая е идеалният пример, с който мога да покажа, че нещата могат да стоят и да изглеждат и по друг начин...", сподели Йозеф ван Висем пред програма "Христо Ботев" на БНР през 2015.
Събитие във Фейсбук за София (петък - 23.02.2018) и билети Събитие във Фейсбук за Пловдив (събота - 24.02.2018) и билети  Повече информация:

https://jozefvanwissem.bandcamp.com/album/nobody-living-can-ever-make-me-turn-back

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=Ev90tgY3pZQ



Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички