Explosive Live с виртуоза Дейвид Гарет


Explosive Live с виртуоза Дейвид Гарет

5450

Един от най-коментираните съвременни музиканти - световноизвестният цигулар Дейвид Гарет, и неговата група ще изнесат грандиозен концерт, част от световното си двойно турне Explosive Live, в столичната зала "Арена Армеец" на 6 юни.

Виртуозът, който идва по покана на продуцентска агенция АРТ БГ,  обещава пълна програма от двата си последни албума, събрана в общ уникален спектакъл, правен специално за арени. Както е известно, първото посещение на германеца у нас предстои в зала 1 на НДК на 4 февруари, когато ще представи своята класическа програма заедно с пианиста Жулиен Куиентин. Билетите бяха изкупени за дни, пуснаха допълнителни пропуски, които също бяха разграбени за часове, а без достъп останаха още желаещи. Сега, Гарет ще се завърне през юни с най-грандиозната си пълна кросоувър продукция, в която ще бъде с огромен бенд на сцената, впечатляващи с размерите си електронни екрани и спиращи дъха сценични ефекти.

Събитието предоставя уникална възможност на почитателите на суперактуалния артист да чуят най-новите му песни, в които той свири на електрическа цигулка. Специално за  настоящето световно турне, Дейвид събира продукцията си от превърналите се в тотални музикални феномени албуми "Explosive" и "Rock Revolution" в един мащабен, грандиозен спектакъл. Първата част от обиколката бе феноменален успех с продадените рекордни 300 000 билета и дава всички предпоставки за дори още по-успешна втора част, която ще мине през Аржентина, Бразилия, Полша, Прибалтика, Израел, Румъния и България.

Explosive Live е микс от тежки и интензивни рок мелодии и великолепни балади, примесени с първокласна класическа музика. Очаква се той да включи в репертоара си и  изпълнения и от предишните си успешни албуми, сред които "Rock Symphonies" (2010).

Билети за концерта на Дейвид Гарет в зала "Арена Армеец" - в мрeжата на "Ивентим", както и онлайн на цени: 65, 85, 105 лв., както и ВИП - 185 лв.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/david-garrett-sofia-sports-hall-arena-armeec-480362/event.html

Дейвид Гарет – неговата страст и концерти

Дейвид Гарет е известен не само със своя виртуозитет, но и с огромната страст, която вгражда в изявите си. Свиренето му носи романтизма на отминалите векове и изключително силни емоции, залите на концертите му са винаги препълнени, а атмосферата в тях е великолепна. Публиката го гледа възторжено и благоговее пред таланта на младия цигулар. А от многото интервюта с него в различни медии по света става ясно едно - той е не само безкрайно талантлив музикант с множество награди и отличия, но и прекрасен и много добър, здраво стъпил на земята човек.

Хората, присъствали на изпълненията на суперзвездата, споделят че те доставят невероятна наслада на сетивата и изключително цялостно удоволствие, което може да се види и от наличните в мрежата записи. Гарет умее бързо да скъсява дистанцията, да пленява с харизмата си, да омагьосва публиката и да я поведе на незабравимо музикално пътешествие. Шоутата му се съпреживяват като вълшебен миг, на един дъх, а след края им публиката отказва да си тръгне. Остава притихнала, омагьосана, одухотворена и благодарна.

Кой е Дейвид Гарет?

Дейвид Гарет често споделя, че музиката е неговият живот. Освен с безспорен талант, цигуларят се слави с изключителен професионализъм. Той е не само виртуозен изпълнител, но и гениален композитор. Сред най-популярните му авторски композиции е прекрасната "Рок прелюдия" от албума "Encore", предвестник на изключително успещния диск "Рок симфонии", който се задържа в немските топкласации година и половина.

Харизматичният млад мъж е роден в Аахен в семейство на американка и немец. Той започва да свири на цигулка едва 4-годишен, а на 7 години изнася концерти. Първия си договор като музикант и артист подписва на 13 години с Deutsche Grammophon, като прави звукозаписи и изнася концерти. На 17 години заминава да учи в Кралския музикален колеж в Лондон, но този период трае кратко, тъй като получава възможност да сбъдне мечтата си да получи образование в едно от най-престижните музикални училища в света, а именно Julliard в Ню Йорк. Младият мъж завършва училището през 2004 година с отличен успех, а през годините на следването си се издържа сам, работейки като фотомодел, чистач и какво ли още не. През 2008 г. изпълнява "Полетът на бръмбара" и успява да подобри световния рекорд на "Гинес" за най-бързо свирене на цигулка. Постига небивал успех и във филмовата си роля на Паганини на британския режисьор Бърнард Роуз "Цигуларят на дявола" (2013).

Смел експериментатор, 37-годишеният музикант е истински виртуоз с цигулката и кросоувър творец, който умело съчетава класическа и модерна музика с плавни и стилни преходи. Гарет смесва класическа музика с ритъм- ен-блус, поп и рок елементи, размива границите между стиловете, премахва векове с едно замахване с лъка. Той следва вътрешния си порив и любовта най-разнообразни музикални жанрове, като успява да претвори за цигулка и оркестър великолепни парчета на рок легенди като Metallica, Nirvana, Bon Jovi, Guns N Roses, както и на поп изпълнители, сред които Майкъл Джексън, Джъстин Тимбърлейк и Майли Сайръс, а и да аранжира класически произведения в интересно и модерно звучене.

Сравняван с Паганини, Джими Хендрикс и дори с Дейвид Бекъм заради външния си вид, маестрото остава здраво стъпил на земята, макар да е международна звезда. Той умее да общува с публиката си, да застане близо до нея, да я накара да се почувства щастлива.

Гарет е изключителна комбинация – той носи бунта на рок звездата, но и отдадеността и виртуозността на най-талантливите класически цигулари. Новатор, който с лекота изпълнява както сложни класически композиции с световни диригенти и оркестри,  така и обичани от всички и наложени рок класики на огромни, пълни до горе стадиони. Любимец на публиката, Дейвид пленява с отдаденост, енергия, талант. Всеки негов концерт се отличава с прекрасно подбрана музикална програма, поднесена на най-високо ниво.

Печелил е най-различни музикални форуми, има 23 златни и 16 платинени награди. През април 2017 година стана ясно, че е удостоен и с музикалната награда на Франкфурт "Frankfurter Musikpreis" 2017, която се присъжда ежегодно на творци със значими изяви на международната сцена и с особен принос в световната музикална култура. Програмата на Дейвид Гарет през годината е запълнена от равен брой класически рецитали и рок концерти.

Той пътува по над 300 дни в годината, обикаляйки целия свят, за да докосне публиката с изпълненията си на живо.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички