Ванко 1 в затвора за втори път


Ванко 1 в затвора за втори път

5776

42-годишният Иван Главчев, по-известен като Ванко 1, отново влезе в затвора, след като бе осъден от Софийския районен съд за шофиране в пияно състояние.

Бившият рапър е бил заловен от столични полицаи да управлява лекия си автомобил "Мерцедес Е250" в нетрезво състояние на 14 ноември. Химическата експертиза, направена в УМБАЛ "Света Анна", показала, че е седнал зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Главчев е задържан и е образувано досъдебно производство. Той обаче успял да се споразумее с прокуратурата, а споразумението е одобрено от Софийския районен съд. Според запознати Ванко 1 е бил в столицата заради участие на приятелката си - поп-фолк певицата Теди Александрова.

Магистратите са постановили ефективна присъда от 3 месеца затвор и са отнели правото на Главчев да шофира за срок от 1 година. Тъй като той е с постоянен адрес в Пловдив, решението на столичните съдии е изпратено за изпълнение на пловдивската прокуратура. Ванко 1 вече е зад решетките в града под тепетата.

През 2003 г. Иван Главчев бе задържан заедно с баща си Петър и братовчед си Димитър Ралчев и обвинен за сводничество, организиран престъпен трафик на жени и незаконно притежание на оръжие. Той бе осъден на 12 години затвор, но заради прословутата поправка на чл. 155 от Наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията за сводничество, излежа едва половината от присъдата си. Поправката стана известна като "Ванко 1". Скандалът бе наречен от тогавашния председател на Народното събрание Георги Пирински "парламентарен гаф" на 2006.

Главчев стопанисваше култовата дискотека "Комина" през 90-те, която впоследствие се превърна в хотел. В началото на 90-те рапърът навлезе в музикалния бизнес с псевдонима Ванко 1, когато заедно с Мишо Шамара записаха албума "Голямата комбина". Дебютната песен на Ванко 1 е "Майна, майна", а "Всички палавници" и "Все още съм замесен" бързо стават хитове, изстрелвайки изпълнителя във всички топкласации и превръщайки го за кратко в една от новите звезди на българския хип-хоп. Както MySound.bg писа, Ванко 1 се изяви като дуетен партьор на Азис в парчето "Луд ме правиш", чиято премиера се състоя през 2009.

Комисията за конфискация отне в полза на държавата хотела на Главчев в Пловдив, след като той не успя да докаже законни доходи за построяването му. Седеметажната сграда в града на тепетата бе оценена на 810 502 лева. Сега там се помещава НАП-Пловдив.

Главчев е баща на три деца - две момчета и дъщеря.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички