19 години HMSU! Басс класика в столичния Интер Експо център


19 години HMSU! Басс класика в столичния Интер Експо център

4771

Най-голямото движение за басс музика у нас - HMSU, навършва 19 години с мегапарти в столичния "Интер Експо" център от 22.00 ч. на 20 януари.
 Този рожден ден ще е от поредицата "Класика", в която участие ще вземат цели десет международни гости. С тази концепция агентите от родната дръм-ен-бейс организация отбелязват големите си събития, представяйки истинските класици от този жанр. Сега селекцията от чуждестранни артисти е резултат от избора на всеки от екипа на HMSU.
Залата е с капацитет от 4 000 посетители и е една от най-големите и подходящи за тези цели в София. Така организаторите се надяват да отговорят на засилващия се интерес и нуждите на феновете, които всяка година стават все повече. Билетите са на цена от 30 лв., след като 15-, 20- и 25-левовите се разпродадоха за няколко седмици. Могат да бъдат намерени онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg в цялата страна. Входът на място ще бъде 35 лева. 
А кои всъщност са гостите, поканени от HMSU, защо тяхното участие на родна сцена е класика?
DJ Phantasy е от тези хора, които са били част от оформянето на рейв и денс сцената при нейното създаване. Още през 90-те години работи с имена като Carl Cox, Fabio, Mad Professor и много други, като заедно с тях променя визията и разбирането за забавление на много поколения след това. Ремиксира парчета и вади хитове един след друг, като в дискографията му има над 300 официално издадени композиции. Това ще бъде неговата първа изява в България, а дебют заедно с него ще направи и още един специален артист. MC Harry Shotta определено държи света под напрежение през последните няколко години със своите изпълнения зад микрофона. Носител на рекорда на "Гинес" за най-много думи в една песен за парчето "Animal", с което детронира не кой да е, а самия Еминем. DJ Phantasy и MC Harry Shotta са израни от Konspirator, а тандемът помежду им е предпоставка за луд сет. 
Seba е псевдонимът на Себастиян Ахренберг от Швеция. Всички поколения слушатели на тази музика ще разпознаят името му, защото неговото творчеството започва още през 90-те. Това се случва и отчасти благодарение на LTJ Bukem и неговия Looking Good Records, за който Seba издава няколко сингъла още в зората на своята кариера. Себастиян продължава да е изненадващо актуален с всяко свое парче и независимо от издателя запазва свой специфичен стил. Последните 10 години ставаме свидетели на едно неподправено музикално съзряване на Seba, доказателство за което са албумите му от 2003 г. и 2013 г., както и вече над 60 сингъла и дългосвирещи плочи за какви ли не компании по света. В България ще гостува за пръв път, а зад избора му стои експериментаторът в HMSU - ЕХо.
Dom & Roland, или Доминик Ангъс, без съмнение е един от класиците на дръм-ен-бейс сцената. Започва своята кариера още през 1994 г. и си изгражда репутация на един от иноваторите сред продуцентите на електронна музика. Дълги години продължава да е горд представител на един от най-значимите лейбъли на сцената -  Metalheadz, а в дискографията си има цели 8 албума, над 100 плочи. Dom е един от любимците на българската публика и на Targy, така изборът от негова страна съвсем не е случаен. В България е гостувал вече два пъти по покана на HMSU.
A.M.C. са инициалите на Алекс Макс Калвърт, който е един от най-вълнуващите диджеи на световния дръм-ен-бейс през последните няколко години. Откритие е на хората от Drum & Bass Arena, а дълги години е и резидент в D&B TV. Добре познат е с уменията си зад пулта, които през годините му носят различни награди и го нареждат в челните редици на движението. Понастоящем е също така собственик на издателството Titan Records. В България гостува за първи път с индивидуален сет, а едно от новите попълнения сред артистите на HMSU  - L 33, е "виновникът" за това.
Холандката Lucy Furr е известна още като Малин Колбринк. Надали има по-подходящо място от дъждовните полета покрай Северно море, на което да се появи чаровната дама, въплътила образа на сукубито, и категорично решила да стовари най-тежкия кросбрийд и даркстеп на главите на своите фенове. По всичко личи, че ѝ се удава, защото от 2003 досега има над 60 издания за някои от най-силните лейбъли в областта на тежката електронна музика. Името ѝ е добре познато и на любителите на мрачния, въздействащ на почти физическо ниво електронен звук и от хардкор сцената, където се подвизавала с псевдонима Miss Hysteria. Тя е изборът на  Cooh, с когото са артисти от групата на PRSPCT Recordings.
Nymfo е другият холандец в селекцията. Започва да се интересува от дръм-ен-бейс през 90-те и продължава стабилно през годините, включително през 2017. През 2005 и 2007 печели награда за най-добър холандски днб диджей. Работи с редица имена като Black Sun Empire, State Оf Mind и Icicle, а парчетата му се тиражират от издателства като това на Andy C - Ram Records, както и легендарния Renegade Hardware, а също Hospital Records, Critical Records и Shogun Audio. Ще имаме удоволствието да чуем негов сет на живо благодарение в избора на Mocks.
Psychofreud е псевдоним на Андерс Ериксен, най-известният у нас норвежки диджей. Гостувал е няколко пъти по покана на HMSU и други промоутъри, а първото му участие е преди повече от 12 години. Всяко негово изпълнение се приема радушно от нашата публика, с която си говори на един от любимите жаргони за родните фенове - рага джънгъл. Първите му парчета излизат през 2001, a влечението му към продуцирането на хип-хоп и дъб датира от 90-те. Работил е с почти  всички живи и все още активни рага изпълнители. Известен като "Ловеца на акапели", Андерс притежава записи, които биха предизвикали завист и у най-запалените колекционери. Не е изненада за никого, че това е избор на доайена и дългогодишен посланик на рага-джънгъла в България acidtrip.
Nickbee е сценично име на Николай Богомолов от Украйна. До голяма степен дължи успешния си ранен старт на Sunchase, който го забелязва и го вкарва в играта още в ранните му тийнейджърски години. Така още през 2006 г., когато е едва на 15, успява да издаде за американския Black Reign, следват продукции за лейбъла на Noisia - Invisible Records, за Dispatch, Eatbrain и др. Макар да е експериментирал с какви ли не стилове, днес подходът му се определя като странна смесица от фючър фънк и мелодичен басс. Според него самия академичната му школовка в областта на медицината категорично е допринесла за специфичното почти лечебно въздействие на творбите му. В България гостува за пръв път, a причината за това е новото попадение в HMSU от тази година - Faith.  
Psycorp е за пръв път в Европа и каца директно от Колумбия. Там е познат като един от най-техничните диджеи, а също така е и сред водещите дръм-ен-бейс промоутъри в Латинска Америка от 2008 насам. Гостуването му у нас е благодарение на презокеанските връзки на Ogonek, който за пореден път доказва, че е има сериозни наблюдения в световния ъндърграунд и надушва качествения материал отдалеч.
Някои от артистите на HMSU подготвят специално изпълнение, в което всички заедно ще миксират и така специалните гости ще могат да разполагат с повече време в програмата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички