Therion с нов албум и концерт у нас


Therion с нов албум и концерт у нас

4295

Чисто новия си албум "Beloved Antichrist" ще представи прочутата метъл група Therion в столичния клуб Mixtape 5 от 19. 00 часа на 10 март.
 Организираното от BGTSC събитие е част от мащабно европейско турне на шведите, а преди тях ще ударят руските симфоник метъли Imp'Rial Age и германците Null Positiv.
Когато 15-годишното дете чудо основава дет метъл групата Therion през 1987, надали подозира, че точно 30 години по-късно ще добави финалните щрихи към един проект, който ще влезе в историята с най-амбициозната метъл симфония. Във време, в което метъл оперите не са необичайно нещо, този термин ще придобие завинаги напълно ново значение на 26 нуари 2018, когато ще се вдигне завесата над творбата, на която Джонсън (Christofer Johnsson) е посветил целия си живот до момента. "Beloved Antichrist" ("Възлюбеният антихрист") е заглавието на  грандиозното му творение от 3 дългосвирещи CD-та и е не просто концептуален албум, а цяла рок опера с много действия, разкриваща вълнуваща история, частично базирана и вдъхновена "Кратка история на антихриста" ("A Short Tale Of The Antichrist") на Владимир Соловьов. С невероятните 29 различни роли и герои, изискващи уникални гласове, музикантите наемат не само голям хор, но и 29 вокалисти, които да вдъхнат живот на епичната история. С дългогодишните сътрудници Томас Викстрьом (Thomas Vikström), Лори Луис (Lori Lewis) и Чиара Малвестити (Chiara Malvestiti), феновете ще усетят типичното настроение на Therion, но също така ще могат да се  гмурнат в магически водовъртеж от много нови, както и познати гласове. Разделена на няколко действия, операта е  над 3 часа и половина, а в момента музикантите  работят усилено върху възможността да представят цялата продукция на сцена. За момента това монументално начинание все още къкри в шведските производствени зали, а по време на настоящото общоевропейско турне формацията ще изпълни някои от новите си шедьоври на живо в класически концерт. 

През 2014 година британското списание Iron Fist написа, че "Светът на метъла нямаше да бъде същият без Therion". Днес вече едно нещо е сигурно: След издаването на "Beloved Antichrist " той отново ще се промени завинаги.

Билети - в мрежата на "Евентим", а някои от местата, на които може да ги намерите, са магазините на бензиностанции OMV, Technopolis, Български пощи, Orange, Usit Colours, магазин "Яко", магазини "На тъмно", Office 1 Superstore, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Първите 40 пропуска са на цена от 40 лева, а след това - по 45 лева. В случай на останали, в   деня на шоуто на място входът ще е 50 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички