Магнетичната Сара Чанг свири с цигулка от 1717 г. в зала България


Магнетичната Сара Чанг свири с цигулка от 1717 г. в зала България

4451

Световнопризнатата цигуларка Сара Чанг ще изнесе концерт със Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров в столичната зала "България" на 8 февруари.  В програмата ще бъдат включени любими произведения на Пиацола, Бърнстейн и Гершуин. Магнетичната Сара получава първото си признание едва 8-годишна, когато дебютира на сцената на Нюйорската филхармония. На тази крехка възраст тя вече свири пред големите диригенти Рикардо Мути и Зубин Мета, а на 10 години записва първия си албум, наречен "Дебют". 
В момента Сара Чанг е сред най-високоплатените солисти в света, носителка на многобройни награди и признания, свири с най-големите оркестри в Европа, Съединените щати и Азия и изнася над 150 концерта годишно. След един от тях вестник "Ню Йорк Таймс" пише: "Госпожа Чанг беше "чудо". Нейният плътен, красив тон, невероятната интонация и сдържана дискреност се сработиха перфектно с музиката. Публиката чуваше всичко и всичко си заслушаваше да се чуе".
Сара Чанг свири на цигулка Гуарнери дел Джезу от 1717 г. и използва няколко лъка. Същият инструмент ще звучи в най-съвършената по отношение на акустиката зала у нас – "България", в ръцете на талантливата и харизматична цигуларка. Софийската филхармония и диригентът Найден Тодоров вече репетират за голямото събитие. В програмата - "Годишните времена на Буенос Айрес" на Пиацола, увертюрата към операта "Кандид" на Бърнстейн и сюитата из операта "Порги и Бес" на Гершуин.
Билети на цени от 30 лв. до 60 лв. могат да бъдат закупени на касата в залата, в "ИПей" и   мрежите на "Ивентим" и Тickets.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички